Foutje, bedankt: deze blunders van vaders zijn om te gieren

20.06.2021 06:02
blunders van vaders

Onlangs vroegen we onze lezeressen om de grappigste blunders van vaders met ons te delen. Dat hebben we geweten, want de mailbox stroomde in no time vol met hilarische, lieve (en soms zelfs pijnlijke) anekdotes.

De allerlolligste verdienen een plekje op kekmama.nl én winnen een gíga ontbijtbox van Anne&Max. Als dat geen fijn Vaderdagcadeau is?

 

Oeps, hechtingen…

Dorien: “Twee dagen na de bevalling gaf m’n partner me voor de grap een schop onder mijn kont terwijl ik even over de tafel hing. Maar eh, de hechtingen waren nog volop aanwezig. Au.”

Fenny: “Mijn man had mijn dochtertje een keer bij de verkeerde school afgezet. Gelukkig kwam hij er vrij snel achter en was er niets ergs gebeurd. We kunnen er nu smakelijk om lachen.”

Saskia: “Onze oudste dochter was nog geen week oud toen ze ’s nachts huilend wakker werd. Ik had veel last van mijn hechtingen, dus schudde ik mijn man wakker om haar uit haar wieg te pakken zodat ik haar kon voeden. Mijn man ging rechtop zitten, graaide wat om zich heen en zat vervolgens sussend met zijn armen te wiegen. Onze dochter krijste steeds harder. Wat bleek? Zij lag nog in d’r bedje en hij zat maar wat in het wilde weg te wiegen…”

 

Lees ook
8x mannen die het vaderschap iets eh, ‘anders’ hadden voorgesteld >

 

Viervruchtenjam

Marlies: “Mijn moeder vroeg aan mijn vader om één pot viervruchtenjam te halen in de supermarkt. Hij kwam terug met één pot abrikozenjam, één pot kersenjam, één pot aardbeienjam en één pot bosvruchtenjam…”

Karin: “Hij had paardje gespeeld met onze twee meiden: hij als paard, compleet met roze riem als staart aan de achterkant van z’n broek. Na het spelen zijn ze naar het park gegaan. Wat denk je? Hij heeft het de hele dag rondgelopen met een roze staart!”

Michon: “Toen ik 10 jaar was, zat mijn vinger tussen de autodeur. Ik stond stijf van de schrik en mijn vader vroeg: ‘Wat is er? Zit de deur niet goed dicht?’ Vervolgens gooide hij zijn lichaamsgewicht er even tegenaan om de deur dicht te krijgen…”

Elisabeth: “Mijn moeder was een dagje weg en mijn vader zou voor het eten zorgen. Hij ging voor pizza: lekker makkelijk, want die hoefde je alleen in de oven te doen. Wat doet die lieve man: hij haalt de pizza uit de doos en legt ‘m (met plastic en al) in de oven. Toen-ie klaar was, vond hij het wel wat vreemd dat er allemaal zwarte puntjes te zien waren op de pizza.” 

 

Frituren voor beginners

Fleur: “Wij haalden vroeger altijd patat bij de snackbar, maar toen wij zelf een frituurpan kochten, kon het feest beginnen. Olie erin, patat erbij en wachten tot de timer afgaat… Stomverbaasd keek mijn vader naar de frituurpan: hoe moest hij de patat eruit halen? Was-ie het mandje vergeten.”

Anouk: “Mijn man had ons dochtertje aangekleed voor ballet en het balletpakje achterstevoren aan gedaan – de lage rugkant zat dus voor. Precies die les werden er foto’s gemaakt en ons dochtertje stond dus op elke foto met haar tepeltjes zichtbaar.”

Benthe: Dochter (2,5) kwam naar beneden: “Mama, ik wil omkleden”, waarop ik omhoog keek en zag dat ze het jurkje van haar zusje (1) droeg. Kwam mijn man er achteraan: “Wat is dat voor een gek, lelijk shirtje”. Ja, dat is het jurkje van je andere dochter! Nog knap dat hij het überhaupt over haar hoofd had gekregen!”

 

Meer persoonlijke verhalen lezen? Volg Kek Mama op Facebook >