‘Tientallen mensen op een feest zonder feestvarken, hij kon er in elk geval om lachen’

11.11.2022 09:39
hele klas uitnodigen verjaardag kind

Je wordt maar één keer die bijzondere leeftijd, dus kun je er maar beter een flink feestje van maken. Dan nog hopen dat je gasten niet vast zitten in het vliegverkeer of je met spoed wordt weggeroepen.

Minke (34): “Je moeder wordt maar één keer 65; dit zouden mijn vader, zus en ik groots en meeslepend maken. Dus besloten we als verrassing haar hele familie uit Australië in te vliegen. In de tussentijd bestelden we versiering voor het feestzaaltje en checkten elke r.s.v.p. om zeker te zijn van de opkomst. Maar op de beloofde leverdatum van de spullen bleef het angstig stil aan mijn voordeur.

Alsnog gefeliciteerd

Een belletje naar de leverancier leverde niets meer op dan de belofte dat de spullen elk moment zouden arriveren, maar dat gebeurde nooit. ‘Het gaat om de mensen’, riep mijn vader monter op de dag van het feest. Maar op dat moment rinkelde zijn telefoon: onze Australische familie was gestrand in Dubai. Ze hadden hun aansluiting gemist, en zouden op z’n vroegst de volgende ochtend pas in Nederland zijn. Daarmee was de domper compleet.

“Ze zouden op z’n vroegst de volgende ochtend pas in Nederland zijn”

Mijn moeder had alsnog een heerlijke avond, maar niet van het formaat dat de bedoeling was. De volgende ochtend ging de deurbel. Drie keer raden wie er stonden, mét een postpakket in hun handen.”

Lees ook – Gênant: ‘Het geld, met inside joke, was overgemaakt naar de verkeerde persoon’ >

Het lot

Diana (37): “Mijn man is een lot uit de loterij, daar zijn de meesten het wel over eens. Ontzettend zorgzaam en nooit bezig met zichzelf; geen verrassing dat hij als ambulancebroeder werkt. Omdat hij ook weleens in het zonnetje mocht staan, organiseerde ik een surpriseparty. Gewoon, zomaar, niet omdat hij jarig was of zo.

“Er was op dat moment wel veel onderbezetting in zijn werk, dat wist ik”

Ik dubbelcheckte zijn dienstrooster, belde voor de zekerheid een van zijn collega’s en draaide een mooi feest in elkaar. Er was op dat moment wel veel onderbezetting in zijn werk, dat wist ik. Maar niets in mij had er rekening mee gehouden dat hij kon worden opgeroepen. Dat gebeurde, krap een uur voordat het feest begon. Dus daar stonden we. Tientallen mensen op een feest zonder feestvarken. We hebben het er maar van genomen en de hele boel gefilmd. Mijn man moest er na afloop hard om lachen, mínstens zo blij met het idee.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.