Exclusief interview: Kim Kötter over haar zwangerschap: ‘Wonderen bestaan’

10.08.2020 16:33
bners verwachten baby in 2021

Kim Kötter maakte maandagochtend bekend dat ze in verwachting is van haar derde kindje. Exclusief aan Kek Mama’s hoofdredacteur Helene van Santen geeft ze een interview over dit heuglijke nieuws.

Kim had nooit durven dromen dat ze nog op natuurlijke wijze zwanger zou worden: haar zoons Muck en Youp kwamen allebei ter wereld middels een langdurig IVF-traject. “Het was voor iedereen daarom een enorme verrassing”, aldus Kim.

 

Personal trainer

Dat het ook voor Kim en haar man Jaap onverwachts kwam, bleek wel toen notabene Kims personal trainer haar op haar cyclus moest wijzen. “Ik heb zo’n horloge waarop ik alles bijhoud, dus ook wanneer ik ongesteld moet worden. Mijn personal trainer zei: ‘Had je het niet al lang moeten zijn?’ Toen ik twee weken overtijd was, deed ik toch een testje.” Kim bestelde de test online, omdat ze bang was dat iemand haar in de winkel zou zien. “Maar toen de bestelling een paar dagen op zich liet wachten, stuurde ik Jaap maar naar de supermarkt.”

 

Lees ook
Kim Kötter openhartig over IVF: ‘Mega dankbaar dat dit kan’ >

 

Kruisje

Op de zwangerschapstest kwam direct een kruisje tevoorschijn – een ongelooflijk moment voor het stel. “Ik kon mijn ogen niet geloven”, aldus Kim. “Eerst was ik een beetje in shock. We hadden ons zo ingesteld op twee jongens en dachten altijd: dit is het. Maar nu na vier echo’s alles goed gaat, begint het besef echt te komen. We vinden het geweldig.”

Ook broers Muck en Youp zijn door het dolle heen: “Muck brengt mij iedere ochtend een beschuitje met suiker en fluistert elke dag tegen de baby: ‘Ik ben jouw grote broer en ik ga goed voor je zorgen.’ Youp geeft mijn buik de hele tijd kusjes, zo lief.”

 

Jongetje of meisje?

Binnenkort krijgt het stel het geslacht te horen, maar stiekem heeft Kim al een idee. “Ik heb sterk het gevoel dat ik weer een jongetje krijg. Ik heb erover gedroomd en ben zo gewend aan een jongenshuis. Muck wil trouwens een zusje. ‘Want een broertje heb ik al’. zegt hij dan.” Kim zelf heeft geen voorkeur: het feit dat ze opnieuw zwanger is, is voor haar al een prachtig geschenk. “Ik hoop dat het mensen die ook moeite hebben om kinderen te krijgen, steun biedt. Want wonderen bestaan.”

 

Meer persoonlijke verhalen lezen? Volg Kek Mama op Facebook >