‘Een tweede kind? Ik moet er niet aan denken’

16.01.2018 08:50
tweede-kind-niet-aan-denken

Blogger Melissa van Londersele heeft een dochter van 4, maar geen haar op haar hoofd die denkt aan een tweede. Het commentaar dat ze hierop krijgt is niet mals.

‘Mensen geven mij soms het gevoel alsof mijn gezin niet compleet is’, schrijft ze op Scary Mommy.

 

‘Was er iets mis met me?’

Zelfs al toen haar dochter nog maar net geboren was, kreeg ze van alle kanten de vraag of ze ooit een tweede kind zou willen. ‘Als ik dan zei dat we hier nog niet over na hadden gedacht, kreeg ik felle blikken. Was er iets mis met me, omdat ik maar één kind wilde? En zou ik niet eens serieus na moeten denken over een tweede?’ Melissa ging twijfelen aan zichzelf, maar toch bleef dat gevoel. Want een baby krijgen terwijl je ook voor een peuter moet zorgen? Ze moet er tot op de dag van vandaag niet aan denken.

 

Lees ook
Waarom één kind lastiger kan zijn dan vier kinderen >

 

‘Ze is mijn kind. Ons kind’

‘Tuurlijk, ik ben gewend geraakt aan de vrije tijd wanneer mijn vierjarige dochter op school zit’, schrijft de moeder verder. ‘Ik loop hard, maak een ommetje met de hond en drink soms veel te dure lattes. Maar ik schaam me hier niet voor, want ik weet dat ik met twee kinderen niet de beste versie van mezelf kan zijn. Daarbij: als ik naar mijn dochter kijk, zie ik haar niet als ‘enig’ kind. Zij is mijn kind. Ons kind. En ze is perfect.’

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.