Editorial Sara: ‘Zeg mama, denk jij dat je één dag zonder je telefoon kan?’

23.10.2018 12:29
Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (8) en Toon (4) en hoofdredacteur van Kek Mama.

Er zijn van die dagen dat ik allang blij ben als ik aangekleed op de redactie verschijn. Er moeten schoolboterhammen gesmeerd, tegenstribbelende tanden gepoetst, werkspul verzameld. En dan vind ik het en passant ook nog nodig de riedel Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter te checken.
 

De social-riedel links laten liggen

‘Zeg mama, denk jij dat je één dag zonder je telefoon kan?’ Ko vraagt het tijdens de eerste campingweek. Ouch. Hij heeft gelijk. Die telefoon is altijd dichtbij en dat komt het gevoel van tijd zonder einde niet ten goede. Ik had al bedacht dat ik tijdens drie weken vakantie de social-riedel links zou laten liggen. Maar dan nog.

Ik merk: een hele dag zonder, het werkt niet. Er moet gecheckt wanneer het strandvondstenmuseum open is. Ik wil weten hoe het gaat met de zieke vader van een vriendin. Een foto maken van Toon en Ko op hun skelters. Een stuk minder, dat werkt dan weer wel. Zodat ik zonder afleidend app-gepiep kan frisbeeën, duploën en enthousiaste verhalen aanhoren. Dat de tanden en de kleren om elf uur ’s ochtends ook nog kunnen, scheelt ook qua eindeloze-tijd-gevoel.
 

‘Nu even niet’

Nou zijn de jongetjes intussen naar een nieuwe school die een kwartier vroeger begint. Ik neem me bij deze heilig voor: dit schooljaar leg ik mijn kleren alvast ’s avonds klaar. En de telefoon gaat tijdens de ochtendrush op ‘nu even niet’.

Helpt vast.

 

In Kek Mama 10-2018 vierden we dat Kek Mama tien jaar bestaat, feest! In het nummer blijkt dat ik niet de enige moeder ben die zou willen dat er meer uren in een dag zittenHet nummer koop je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >