Editorial Sara: ‘Als een medemoeder zegt: ‘Ik heb respect voor je,’ schiet ik half vol’

14.08.2018 13:20
Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (8) en Toon (4) en hoofdredacteur van Kek Mama.

Ik zit diep in de winter nog middenin de scheidingsstorm als ik binnen een half uur een Kreta-vakantie boek. Iets om naar uit te kijken. Een overdosis zon en lummelen. Zicht op zee en zwembad, restaurantjes op loopafstand. Even weg met de jongetjes, onze eerste vakantie met z’n drieën. ‘Omdat ik alleen ben met mijn kinderen zou ik graag een balkon met zeezicht hebben.’
 

Water voor de deur

Gelukkig maar dat ik heb gebedeld, want bij aankomst zie ik ook driehoogachter-balkonnetjes met uitzicht op elkaar. Nu heb ik een terrasje dat uitkijkt op de bar, wat reuring ’s avonds plus ouzo op kruipafstand. De niet aflatende muziek neem ik graag op de koop toe. En ook dat ik de zwemdiplomaloze Toon continu in de gaten moet houden wegens water voor de deur. Ook al trekt hij elke ochtend (zonder morren, halleluja) een zwemvest aan waarmee je een betonblok nog drijvend houdt, ik verlies hem geen seconde uit het oog.
 

Tijd voor mezelf

Voordat ik ging, zag ik het al helemaal voor me: elke avond zou ik kort na de jongetjes naar bed gaan om in alle vroegte weer fit te zijn voor de volgende ronde. Maar ’s avonds ben ik zo blij dat ik even tijd voor mezelf heb, dat ik tot middernacht op dat lekkere terras zit. Een paar keer geflankeerd door mijn eveneens gescheiden buurvrouw met wie het goed lachen is.
 

Rust

Ko heeft op de eerste dag al vrienden (met superlieve moeders ook nog) en is met geen tien paarden uit het water te krijgen waar ze zich luidkeels uitleven. Eindeloos scharrel ik met Toon rond. Ik geniet van zijn fantasiespellen. We halen krankzinnig grote donuts die we met de hele vriendenbende opknagen. Darren dagelijks rond bij de waterfiets op het strand. Met het rondlummelen komt de rust. Het terugblikken en tja, ook de tranen die soms stiekem onder mijn zonnebril rollen nu alles begint in te dalen. Als een hartelijke medemoeder – die me steeds ziet rondstiefelen met Toonemans – zegt: ‘Ik heb respect voor je, schatje,’ schiet ik half vol. Wat ik overstem met mijn: ‘Vier zoons groot hebben gebracht zoals jij, dáár heb ik respect voor.’ (Helemaal waar.)
 

Een stap verder

De laatste dagen weet ik Ko over te halen het zwembad te verruilen voor tochten met een huurautootje. Zijn vrienden gaan mee. Wat een feest over dat mooie eiland te dwalen met vier beppende jongetjes in de riemen. Ik ben weer een stap verder. En die ouzo, die hou ik er deze zomer in.
 

In het Kek Mama Zomerboek lees je het geestige verhaal van Julia die voor het eerst met een groep single ouders op vakantie ging. En ik ben dol op horoscopen dus die heb ik als eerste gelezen. En ach, zoveel fijns in dit Zomerboek, geniet ervan! Het zomerboek koop je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >