Droge handen door het vele wassen? Dít kun je eraan doen

29.03.2020 22:47
droge-handen-wassen

Lijkt de run op wc-papier voorbij, is er ineens geen handcrème meer te krijgen. Niet zo gek, want door het vele handen wassen krijgen we massaal droge, en soms zelfs schrale handen. Gelukkig is hier wat aan te doen.

Gebruik milde handzeep 

Voor mensen in de zorg is antibacteriële zeep onmisbaar, maar thuis heb je dat echt niet nodig. Hou je je netjes aan de 20 seconden-regel, dan helpt een milde handzeep met bijvoorbeeld een verzorgende olie voldoende. Veel beter voor je huid en ruikt nog lekker ook.

 

Droog je handen niet aan de lucht

Je handen al wapperend laten drogen is niet slim, volgens dermatoloog Marco van Coevorden. “Als je je handen droogt aan de lucht, wordt er door het water op je handen weer extra vocht aan je huid onttrokken”, zegt hij tegen TVV Totaal. Beter is om je huid droog te deppen (dus niet te wrijven) met een doek.

 

Lees ook
Zo bespreek je het coronavirus met je kind >

 

Smeer je handen in

En dan het liefst met een vette (hand)crème zoals vaseline. Helpt dit niet, probeer dan eens een product met ureum. Deze speciale crèmes zijn verkrijgbaar bij de drogist of apotheek en houden vocht vast in je huid. Of ga voor tips uit grootmoeders tijd en smeer je handen in met sheaboter, bijenwas of cacaoboter

Blijf je na bovenstaande tips last houden van schrale handen of eczeem? Neem dan contact op met je huisarts. 

 

Schrijf je in voor de Kek Mama-nieuwsbrief en ontvang wekelijks de best gelezen artikelen in je mailbox >