Noa: ‘Ik liet me aan de telefoon verleiden tot een donatie van 600 euro’

26.02.2024 14:38
donatie telefoon Bron: Unsplash

Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Noa, die aan de telefoon werd overgehaald tot een donatie van 600 euro.

Grootste miskoop

Wie: Noa (38)
Wat: Donatie aan een goed doel
Kosten: 600 euro

Donatie van 600 euro

“Het is inmiddels alweer een jaar of tien geleden, dat me dit overkwam. Ik was hoogzwanger van de eerste en enorm hormonaal. Op een zomerse dag zat ik in mijn eentje een ijsje te eten bij een ijssalon bij ons in het dorp, toen mijn telefoon ging.

Aan de lijn was iemand die mij met mijn voornaam aansprak, waardoor ik niet direct doorhad dat het om een bedrijf ging. ‘Hai Noa, hoe is het met je vandaag?’, was de vraag. Natuurlijk vroeg ik wie het was en toen stelde hij zich voor als Patrick van een goed doel. Ik zal de naam hier niet noemen, maar het was een goed doel dat te maken heeft met kinderen in arme landen.

Op dat moment had ik natuurlijk moeten ophangen, maar om de een of andere vage reden, deed ik dat niet. Ik geef de schuld aan de hormonen die ervoor zorgden dat ik niet helemaal helder kon nadenken.

Zielige kinderen

Patrick begon tegen me te praten over zielige kinderen, die honger hadden en geen water hadden. Spontaan begon ik te huilen en Patrick wist: ik heb beet. Hij vroeg me of ik wilde helpen die kinderen een beter leven te geven. Voor 50 euro per maand kon ik het leven van wel tien kinderen verbeteren.

Midden in mijn emotie zei ik ‘ja’ en ik hoorde mezelf mijn gegevens opnoemen. Op dat moment kwam het besef dat ik dit eigenlijk niet wilde, maar ik durfde ook geen nee meer te zeggen. Dus hing ik op met een maandelijkse donatie van 50 euro, voor een heel jaar. Oftewel: 600 euro.

Direct voelde ik me vreselijk opgelicht en ik schaamde me dood. Wat had ik gedaan? Kon ik hier nog vanaf? Ik voelde me echt heel onnozel en stom, dat ik me had laten overhalen tot een donatie die ik eigenlijk helemaal niet wilde doen. Huilend belde ik mijn vriend op, die uiteindelijk naar het goede doel heeft gebeld om mijn donatie te annuleren. Sindsdien hang ik de telefoon direct op, zonder een woord te zeggen, als ik word gebeld door een verkoper.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.