disney-plus-films-series-volwassenen

Netflix, Videoland, YouTube; heb je nog wel tijd voor de series en films op het net gelanceerde Disney Plus? Tuurlijk. Helemaal als je dit aanbod ziet.

Free Solo 

Een ongelofelijke documentaire waarin de Amerikaan Alex Honnold wordt gevolgd tijdens zijn voorbereiding op de beklimming van de legendarische (900 meter hoge) El Capitan. Sowieso al een uitdaging voor bergbeklimmers, maar helemaal op de manier hoe Alex het wil: zonder touw.

Article continues after the ad

 

Pirates of the Caribbean

Deze filmreeks was een enorm succes - niet zo gek dat Disney Plus ervoor heeft gekozen de films op hun platform te zetten. Dus ligt kind vanavond een keer vroeg op bed? Mooi. Heb jij alle tijd voor een Pirates-marathon.

 

Lees ook
Goedkoop naar Disneyland Parijs? Zo doe je dat >

 

Star Wars The Mandalorian

Deze Disney Plus Original, met een vergelijkbaar budget als Game of Thrones, mag gerust het paradepaardje van de streamingdienst worden genoemd. De serie gaat over een premiejager en speelt zich af tussen Return of the Jedi en The Force Awakens. Klinkt misschien wat abracadabra als je geen Star Wars-gek bent, maar echt: je moet 'm zien.

 

Noelle 

Een Amerikaanse Disney-komedie over Noelle Kringle (Anna Kendrick), de dochter van de kerstman. Zij moet de kerst redden nu haar vader er niet meer is, maar haar broer laat het vlak voor de feestdagen afweten. En ja, wat moet je dan?

 

Waking Sleeping Beauty

Verplichte kost voor iedereen die is opgegroeid met animatiefilms. De documentaire geeft namelijk een kijkje achter de schermen van de Walt Disney Animation Studios van 1984 tot 1994: de 'Disney Renaissance'. Van Beauty and the Beast tot The Lion King: alle toppers komen voorbij.

 

Lion King

De klassieker der klassiekers, en mag daarom echt niet in dit lijstje ontbreken. Prachtige muziek, een emotioneel verhaal: de ingrediënten voor een topfilm. Die je overigens ook prima kunt kijken met je kind.

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >