Dit zijn de beste films op Disney+ voor volwassenen

03.02.2021 15:00
disney-plus-films-series-volwassenen

Netflix, Videoland, YouTube; heb je nog wel tijd voor de series en films op Disney+? Tuurlijk. Helemaal als je dit fijne aanbod ziet.

Disney+ is anders dan andere streamingdiensten: het biedt je niet alleen toegang tot het uitgebreide aanbod van Disney, het is ook dé plek waar je de nieuwste Disney-films kunt zien. Alles is in hoge kwaliteit en – helemaal fijn – veel content is exclusief. Abonneer je hier.

 

Free Solo 

Een ongelofelijke documentaire waarin de Amerikaan Alex Honnold wordt gevolgd tijdens zijn voorbereiding op de beklimming van de legendarische (900 meter hoge) El Capitan. Sowieso al een uitdaging voor bergbeklimmers, maar helemaal op de manier hoe Alex het wil: zonder touw.

 

Pirates of the Caribbean

Deze filmreeks was een enorm succes – niet zo gek dat Disney Plus ervoor heeft gekozen de films op hun platform te zetten. Dus ligt kind vanavond een keer vroeg op bed? Mooi. Heb jij alle tijd voor een Pirates-marathon. Oh, en kijk vooral ook even deze hilarische bloopers.

 

Lees ook
Dit zijn de leukste streamingdiensten van dit moment >

 

Star Wars The Mandalorian

Deze Disney Plus Original, met een vergelijkbaar budget als Game of Thrones, mag gerust het paradepaardje van de streamingdienst worden genoemd. De serie gaat over een premiejager en speelt zich af tussen Return of the Jedi en The Force Awakens. Klinkt misschien wat abracadabra als je geen Star Wars-gek bent, maar echt: je moet ‘m zien.

 

Waking Sleeping Beauty

Verplichte kost voor iedereen die is opgegroeid met animatiefilms. De documentaire geeft namelijk een kijkje achter de schermen van de Walt Disney Animation Studios van 1984 tot 1994: de ‘Disney Renaissance’. Van Beauty and the Beast tot The Lion King: alle toppers komen voorbij.

 

Lady en de Vagebond

Een remake van de film uit 1955 die elke hondenliefhebber ongetwijfeld niet zonder zakdoeken kan kijken. Want eerlijk is eerlijk: alleen de trailer maakt je al week. 

 

Lion King

De klassieker der klassiekers, en mag daarom echt niet in dit lijstje ontbreken. Prachtige muziek, een emotioneel verhaal: de ingrediënten voor een topfilm. Die je overigens ook prima kunt kijken met je kind.

 

Maleficent: Mistress of Evil

In 2014 verscheen Maleficent: een live-actionfilm over de duistere fee uit het sprookje van Doornroosje, gespeeld door Angelina Jolie. In dit indrukwekkende vervolg krijgt de sprookjeswereld weer te maken met een nieuw, pikzwart kwaad.

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >