Dít wil je zien: Kek Mama maakt unieke ‘videobellen-cover’ voor 150e editie

14.05.2020 08:00

Niet ondanks, maar dankzíj het coronavirus lanceren wij een unieke cover voor onze 150e editie: de shoot met actrice Hanna Verboom en haar dochter Sara James (11 maanden), vond geheel via videobellen plaats. En man, wat zijn we blij met het resultaat!

“Never waste a good crisis. Dat werd al snel het motto van de redactie toen de maatregelen tegen het coronavirus bekend werden”, aldus hoofdredacteur Helene van Santen. “We konden niet meer fotoshooten zoals we gewend waren en zaten de hele dag met elkaar te videobellen. Zo ontstond het idee voor deze bijzondere cover: een fotoshoot via videobellen. De fotograaf en covermodellen Hanna Verboom en haar dochter Sara James werkten dus allebei vanuit huis, zoals een groot deel van Nederland. Fotograaf Mark Groeneveld fotografeerde hierbij het scherm van zijn laptop.”

 

Kek Mama geeft 150 prijzen weg

Naast de bijzondere fotoshoot is het gehele jubileumnummer ook voor jou al lezer één groot feest. De redactie geeft namelijk 150 prijzen weg: van een opblaasbare jacuzzi voor in de tuin en een bakfiets tot een beautypakket voor een heerlijk verwenmoment. Ook blikken we terug op 150 nummers van Kek Mama met een overzicht van alle covers én een serie met de mooiste foto’s. Omdat er ook weleens iets misgaat op een feestje, onthullen verschillende vrouwen hun grootste partyblunders. Als je dochter door haar hele verjaardagspartijtje heen slaapt bijvoorbeeld. Of als de hond de taart opeet, vlak voordat de gasten arriveren.

Verder dromen we in deze editie weg bij de avontuurlijke safari die Kirsten en Nick Schilder met hun drie kinderen begin dit jaar maakten in Tanzania én brengen bekende moeders (van Ruba Zai tot Kelly Weekers) een ode aan dé vrouw die hen altijd heeft geïnspireerd. Kortom: deze jubileumeditie wil je lezen!

 

De 150ste editie van Kek Mama ploft op 15 mei bij de abonnees op de mat en ligt op 19 mei in de winkels.