‘Dit is waarom ik vaak ingewikkelde maaltijden kook’

20.06.2019 11:05
kinderen kieskeurige eters Beeld: Shutterstock

Een kom soep of broodjes met knakworst: lekker makkelijk, op z’n tijd. Maar moeder en blogger Katie Cloyd schotelt haar kinderen het liefst ingewikkelde, uitgebreide maaltijden voor. De reden: ze moeten het maar leren om te eten.

Kieskeurig

‘Toen mijn man en ik elkaar ontmoetten, was hij gek op magnetronmaaltijden’, zegt Katie. ‘Maar de afgelopen jaren heb ik hem getransformeerd in een fijnproever. Hij kan mijn uitgebreide maaltijden, waarvoor ik lang in de keuken sta, nu enorm waarderen.’

Hun twee zoons zijn daarentegen uiterst kieskeurig. ‘En toch vind ik het heerlijk om lang in de keuken te staan en iets lekkers te maken’, zegt Katie. ‘Niets ontspant mij meer dan de geur van verse kruiden en het fijnhakken van groenten.’

 

Lees ook:
‘Niet meer koken maakt me een betere moeder’ >

 

Alternatief

Vaak is de moeite voor niets, want haar kinderen eten meestal niet meer dan twee happen. ‘In dat geval bied ik ze een alternatief – eenvoudig, maar ook gezond eten. Ze hoeven geen honger te lijden en we maken geen ruzie over eten. Maar voordat ze dat alternatief krijgen, moeten ze een aantal regels volgen.’ Zo moet haar oudste van zes minimaal twee happen proberen en mag hij niets onbeleefds over het eten zeggen. ‘En ook de jongste van drie moet het eten op z’n minst proberen.’

 

Sushi en loempia’s

Katie blijft uitgebreid koken, ook al weet ze dat de kans klein is dat haar kinderen haar creaties lekker gaan vinden. ‘Ten eerste zijn de kinderen niet de enigen die hier wonen. Mijn man geniet ontzettend van mijn maaltijden. Bovendien zijn de wonderen de wereld nog niet uit: onze oudste is het afgelopen jaar spontaan sushi gaan eten en de jongste heeft net besloten dat hij loempia’s lekker vindt. Mijn kieskeurige kinderen zullen misschien niet elke avond eten wat ik ze voorschotel, maar ik hoop dat ik ze net zo kan ‘bekeren’ als hun vader.’

Volgens Katie is het belangrijk dat ze gewend raken aan de nieuwe gerechten. ‘Als ik ze blijf aanbieden wat ik kook, is het ‘nieuwe’ eten straks niet meer nieuw. En zodra ze er aan gewend zijn, kan het iets worden wat ze leuk en lekker gaan vinden. Daar hoop ik op.’

 

Bron: Scary Mommy

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >