‘Dit schooljaar haast ik gewoon eens níet’

18.09.2019 12:30
dit schooljaar niet haasten Beeld: Shutterstock

Nieuw schooljaar, nieuwe voornemens. Dus zal Jessica Nazario zich, ondanks haar plannen om de ideale Pinterest-moeder te zijn en eindelijk die jaren achterstallige baby-albums van alle vier haar kinderen in elkaar te plakken, niet meer haasten.

Hoeveel plannen ze ook maakt om de perfecte moeder te zijn, in oktober is er standaard nog niets van terecht gekomen, schrijft ze in haar blog. Niks gezonde ontbijtjes voor de kinderen, yogales voor haarzelf, de baby-albums zijn nog altijd onaangeraakt en stond ze eigenlijk niet alweer te schreeuwen tegen haar zevenjarige dat hij écht zijn huiswerk moest maken?

“Die hele zomer zonder moeten is natuurlijk een godsgeschenk”, zegt ze. Zo erg, dat ze half oktober de dagen alweer aftelt tot de volgende zomer aanstaande is. Dus stuurde ze haar oudste kinderen onlangs een appje: ‘Vanavond familieavond. Pizza’s, spelletjes en films. Vrienden welkom’. Ze hadden quality time nodig – nu al.

 

Lees ook:
‘De laatste weken voor de zomervakantie zijn één en al stress’ >

 

Samen bij het kookeiland

“Maar onthaasten is niet populair”, zegt Jessica. “Want ja, sociaal actief zijn is belangrijk voor kinderen.” Alleen, met vier kinderen betekent dat dat je altijd aan het zeulen bent van sport naar andere verplichtingen. “Terwijl het dierbaarste moment in de afgelopen weken dat ene moment was, waarin we met z’n allen bij het kookeiland stonden en lachend onze belevenissen uitwisselden.”

Voor Jessica hét bewijs dat rustig aan doen, stukken beter is dan de continue ratrace. “Laten we wat liever zijn voor onszelf én onze kinderen”, schrijft ze. “We hóeven geen über-mama’s en – papa’s te zijn, die stiekem instorten terwijl niemand kijkt.” Sterker nog: Jessica stelt zichzelf één doel dit jaar, en dat is zich eindelijk inschrijven voor die yogales en verder vooral niets. O, én mensen om zich heen te verzamelen met diezelfde, minimale doelstelling – dat wel. “Mensen met wie je ook de góre details van het ouderschap in geuren en kleuren deelt, waaronder al je fails als Pinterest-moeder.”

 

Nog meer Kek Mama? Volg ons op Facebook.