Altijd leuk om een kijkje te nemen in het leven van bekend Nederland. Daarom zetten wij de mooiste/knapste/meest hilarische Instagramposts van BN'er-moeders voor je op een rij.

Zalig, zo'n stranddag in oktober.

 
 

Heerlijk Noordwijk!

Een bericht gedeeld door Muck Siewertsz van Reesema (@muckepuk) op

 

Wijze woorden.

 

De grootste uitdaging in het moederschap zit hem bij mij in het loslaten, iets dat ik totaal niet had verwacht of zien aankomen van te voren. Tijd voor mezelf te maken, en die ook te pakken als de tijd en ruimte er is. Ik schat mezelf toch vrij flexibel in, al moet mijn directe omgeving een beetje lachen als ik dat uitspreek dus dat valt geloof ik wel mee. De eerste keer dat ik naar de kapper ging, Bobby was toen 8 maanden oud, racete ik daarna op de fiets met mijn haar nog nat en een onrustig gevoel in mijn buik naar huis omdat het rond die tijd altijd tijd was om te voeden, en ik bang was dat ik te laat was, en zij dan overstuur. Bij thuiskomst was er natuurlijk niets aan de hand en hadden die extra 20 minuten föhnen helemaal niets uitgemaakt. Het kwam niet uit gebrek aan vertrouwen naar Arie toe, of mijn moeder die weleens oppast, dat ik het zo lastig vond om weg te gaan, maar met het alles overweldigende gevoel om zo nodig te zijn en een klein mensje te hebben dat zo totaal afhankelijk is. En hoe om te gaan met mijn nieuwe rol, als fulltime moeder. Het heeft mij ruim anderhalf jaar gekost om kalm weg te gaan, en met een leeg(achtig) hoofd even alleen te zijn zonder elke paar minuten mijn telefoon te checken en een constant opgejaagd gevoel te hebben. En daar vooral even van te genieten. Want je bent eigenlijk nooit meer alleen als je ouders wordt, fysiek misschien wel, maar mentaal niet. Nu ik dat wat kan loslaten en daar steeds meer mijn weg in vind geniet ik nog zo ontzettend veel meer van het moederschap, en hoop ik dat gevoel vast te kunnen houden als onze tweede er straks is, te genieten van het af en toe een paar uurtjes alleen zijn en niets hoeven. Het is zo belangrijk om even op te laden, en soms wat afstand te nemen om zo met vernieuwde energie weer door te kunnen. Al zal dat de deur uit gaan straks waarschijnlijk weer met een duwtje van Arie moeten gebeuren de eerste paar keer, en dat vind ik helemaal oké.

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma ? (@romyboomsma) op

 

Terugblikken.

 

Hahaha!

 

Vanmiddag moest ik mijn man redden. Bedankt @jimbakkum, in tijden niet zo hard gelachen.❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op

 

Dierenarts in de dop.

 

Louis naar dokter Sam❤️ #vriendjes

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op

 

Kleine Xess Xava vierde alweer z'n tweede verjaardag.

 

My heart belongs to the cutest little cowboy in the world!! ? I Love him só super duper much!! ❤️❤️❤️❤️❤️

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) op

 

Even helemaal niets.

 

Chillen #effeopvakantieouwe #surfing #paardrijden #strandritten #chillen #zon #jekanhetookallemaallekkernietdoen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op

BN'er-moeders op Instagram

Van stedentrips tot klussen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Prachtige foto


Het gouden uurtje meepakken


Wandelen met papa

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trots aan de wandel met papa 💙 #inlove #dadandson #otis @jonkarthaus #perfectsaturday

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Ah, daar is de make up

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oooow ok.... daar is mijn Make Up! #trendsetter #wenkies

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) opLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 


Aan het klussen

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klussen klussen klussen💪🏻🙌🏻 #familiehuis #verbouwen

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Nieuw familielid

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verliefd! 🖤🐾🖤 @luckysmit1

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op


Genieten in New York

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onwijs aan het genieten in NY! The big 🍏 Samen met m’n lieve zus @jettekevanlexmond

Een bericht gedeeld door Lieke van Lexmond (@liekevanlexmond) op


En softijs in Tokio

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Softijs in Japan is niet gewoon🍦Zoals met alles in dit land masteren ze alles tot in perfectie. De baguette is hier beter dan in Frankrijk, de pizza beter in Italië en de vis bij de supermarkt verser dan bij onze viswinkel. Dit ijsje is van rauwe melk gemaakt maar ze hebben ook smaken zoals cheesecake. De smaak en structuur is off the ying yang. Ik heb hier softijs gegeten met 35% vet wat het zou moeten classificeren als slagroom. Het soms bijna stressvol hoeveel goed eten er is. Je kan nooit alles eten🤦🏻‍♀️ Maar ik zal proberen zoveel mogelijk te eten en te laten zien aan je. Binnenkort op @24kitchen_nl 😘 #japan #softserve #cheesecake #milk #tokyo #icecream

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

column-malu
Beeld: Marco Kolanus

De kinderarts van het consultatiebureau vindt dat Mack qua spierkracht achterloopt ten opzichte van andere baby’s, maar als ze ons vervolgens naar de fysio doorverwijst, blijkt er niets met ‘m aan de hand…

Ik schrik me kapot als we op het consultatiebureau een brief vol ingewikkelde Latijnse benamingen in onze handen gedrukt krijgen. “Extra oefeningen heeft-ie echt nodig hoor”, zegt de arts. “Dat nekje wiebelt mij te veel. En trouwens, vanuit liggende positie neemt hij z’n hoofd nog niet mee en dat zou hij wel al moeten kunnen.” Mijn vraag of dit niet te maken heeft met het feit dat Mack met 37 weken geboren is, wuift ze vluchtig weg.

 

Goed, fysio. ‘Kan vast geen kwaad’, denk ik maar zodra we weglopen.

 

'Te lage spierspanning'

Eenmaal thuis kom ik er na wat speurwerk achter dat de niet-te-ontcijferen termen in de verwijsbrief zoveel betekenen als ‘slappe baby’ en ‘te lage spierspanning’. En toegegeven: ik hoef nog net niet aan de zuurstof. Mankeert hij nu iets ernstigs? Moeten we hem dagelijks uitputten met lastige oefeningen? En wat nu als hij op z’n eerste verjaardag nog niet zelfstandig kan zitten? Gelukkig heb ik een vriend die, ook al zou ons complete appartementencomplex in de hens vliegen, de kalmte bewaart: hij stelt me gerust en maakt een afspraak met een fysiotherapeut in de buurt.

 

Vakantiefoto's op Facebook

Een paar dagen later zitten we met Mack bij Eline. Ze stelt zich voor, vertelt wat ze doet, waar ze vandaan komt (wat ik overigens al lang weet, want een uur eerder bladerde ik nog door haar vakantiefoto’s op Facebook - ik móet immers weten wie er aan de ledematen van m’n kind gaat sjorren…) en legt Mack op de behandeltafel. Na nog geen drie minuten stelt ze ons gerust: “Geen zorgen, ik zie niets geks bij ‘m. Hij doet het prima.”

 

Lees ook
Alles wat je wilt weten over de bezoekjes aan het consultatiebureau >

 

'Geef 'm de tijd'

Hoor ik dit nu goed? Niets geks? Prima? En waar kwam dat ‘slappe baby’- en ‘lage spierspanning’-verhaal dan vandaan? Eline legt uit: “Je moet Mack even de tijd geven om te doen wat je van ‘m vraagt en die tijd hebben ze op het consultatiebureau nu eenmaal niet. Na één keer tillen denken ze misschien dat-ie het niet kan, maar kijk: hij tilt z’n hoofd gewoon op hoor, zonder hulp.”

 

Bezorgd voor niets

Vriend knikt tevreden en ik haal opgelucht adem. En als Eline vervolgens oppert een brief naar het consultatiebureau te sturen met daarin háár bevindingen, kan mijn dag helemaal niet meer stuk. Zie je wel: dagenlang bezorgd voor niets. Maar goed, ook daar ben je moeder voor…

 

Malu Pesulima is webredacteur bij Kek Mama en woont samen met Romano. Zoon Mack is inmiddels bijna vijf maanden oud.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >