vakantie verandering maagband
Beeld: Unsplash

Dobberend op zee kun je zomaar een beslissing nemen die je hele leven overhoop gooit.

Hilde (36), twee dochters van 6 en 4, hakte in het Portugese zand de knoop door: ze wilde een maagband.

“Op mijn twaalfde woog ik bijna zeventig kilo, vier jaar geleden honderdtwintig. Met een dochter op mijn arm de trap op – als ik eindelijk boven was moest ik vijf minuten bijkomen. Een wandeling door het park, ik trok het nog geen halfuur. Tikkertje, onmogelijk. En probeer maar eens een dreumes in een reisstoeltje te wurmen als je zelf amper de auto in komt.
 

'Dit kon niet langer'

Vier zomers geleden, op vakantie in de Algarve, wilde mijn oudste dochter schelpen zoeken. Mijn hart ging als een gek tekeer in de hitte, bukken lukte nauwelijks, na vijf minuten zat ik alweer hijgend op mijn handdoek. Mijn dochter pruilde aan mijn voeten, omdat ik er de brui aan gaf. Dit kon niet langer. Hoe kon ik een leuke moeder zijn als ik niet eens voor mezelf zorgde?
 

Lees ook
Moeder schrijft van zich af: 'Noem jezelf niet dik als je kind erbij is' >

 

Besluit

Die avond vertelde ik mijn man dat ik een maagband wilde. Hij steunde me meteen: hij vreesde al jaren voor mijn gezondheid – al is hij zelf ook niet de slankste. Je komt niet zomaar in aanmerking voor een gastric band, maar na acht maanden later lag ik op de operatietafel. Vorige zomer rende ik voor het eerst met mijn dochters de zee in, vijftig kilo dunner. We kunnen nu schelpen zoeken tot we erbij neervallen.”
 

Dit verhaal is er één van een interviewserie in het Kek Mama Zomerboek 2018.

 

 Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >