‘Die vakantie avond besloot ik dat ik een maagband wilde’

28.09.2020 15:57
vakantie maagband Beeld: Shutterstock

Hilde (36), moeder van twee dochters van 6 en 4, hakte in het Portugese zand de knoop door: ze wilde een maagband.

“Op mijn twaalfde woog ik bijna zeventig kilo, vier jaar geleden honderdtwintig. Met een dochter op mijn arm de trap op – als ik eindelijk boven was moest ik vijf minuten bijkomen. Een wandeling door het park, ik trok het nog geen halfuur. Tikkertje, onmogelijk. En probeer maar eens een dreumes in een reisstoeltje te wurmen als je zelf amper de auto in komt.
 

‘Dit kon niet langer’

Vier zomers geleden, op vakantie in de Algarve, wilde mijn oudste dochter schelpen zoeken. Mijn hart ging als een gek tekeer in de hitte, bukken lukte nauwelijks, na vijf minuten zat ik alweer hijgend op mijn handdoek. Mijn dochter pruilde aan mijn voeten, omdat ik er de brui aan gaf. Dit kon niet langer. Hoe kon ik een leuke moeder zijn als ik niet eens voor mezelf zorgde?
 

Lees ook
Moeder schrijft van zich af: ‘Noem jezelf niet dik als je kind erbij is’ >

 

Besluit

Die avond vertelde ik mijn man dat ik een maagband wilde. Hij steunde me meteen: hij vreesde al jaren voor mijn gezondheid – al is hij zelf ook niet de slankste. Je komt niet zomaar in aanmerking voor een gastric band, maar na acht maanden later lag ik op de operatietafel. Vorige zomer rende ik voor het eerst met mijn dochters de zee in, vijftig kilo dunner. We kunnen nu schelpen zoeken tot we erbij neervallen.”
 

Dit verhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!