Deze originele kraamcadeaus zijn geweldig om te geven (en te krijgen)

07.07.2017 11:56
originele-kraamcadeaus

Leuk hoor, zo’n luiertaart met gekleurde strik in een cellofaantje, maar de kans is groot dat je niet de enige bent met dit kraamcadeau. Wil je creatiever uit de hoek komen? Bekijk dan onderstaande ideeën.

Ontzettend origineel en dus een feest om te geven.

 

Hergebruik het geboortekaartje

Nadat een geboortekaart een paar weken op de schoorsteenmantel heeft geprijkt, eindigt-ie vervolgens negen van de tien keer op de stapel oud papier. Zonde. Laat er daarom iets bijzonders van maken: een schoentje, bijvoorbeeld. Of ga voor een lampenkap, klok, boekenkaft, stickers of een servies – je kunt het je zo gek niet bedenken.

 

Lapjesknuffel

Ook leuk: laat een knuffel maken van verschillende stoffen. Neem bijvoorbeeld een stukje jurk van oma, jeans van broer, overhemd van vader of een stuk katoen van (schoon)moeder. Laat dit alles aan elkaar naaien door een creatieveling en je weet zeker dat de kersverse moeder hier blij van wordt.

 

Fotoshoot

Mooi cadeau, maar ga niet al fanatiek een datum prikken. Kijk welke fotograaf in het straatje van de kersverse ouders past, geef een cadeaubon en laat ze zelf beslissen wanneer ze gaan (kom je net koud uit de bevalling, wordt er een week later al een fotoshoot onder je neus geduwd – daar zit natuurlijk geen enkele vrouw op te wachten). Bon zonder datum is dus je oplossing. En als vaders en moeders zelf liever niet op de foto willen, kunnen ze altijd nog alleen de baby voor de lens zetten.

 

Meer ideeën voor een leuk kraamcadeau? Bekijk onderstaande producten eens. Leuk om te geven en gelijk te bestellen: wel zo handig.