originele-kraamcadeaus

Leuk hoor, zo'n luiertaart met gekleurde strik in een cellofaantje, maar de kans is groot dat je niet de enige bent met dit kraamcadeau. Wil je creatiever uit de hoek komen? Bekijk dan onderstaande ideeën.

Ontzettend origineel en dus een feest om te geven.

 

Hergebruik het geboortekaartje

Nadat een geboortekaart een paar weken op de schoorsteenmantel heeft geprijkt, eindigt-ie vervolgens negen van de tien keer op de stapel oud papier. Zonde. Laat er daarom iets bijzonders van maken: een schoentje, bijvoorbeeld. Of ga voor een lampenkap, klok, boekenkaft, stickers of een servies - je kunt het je zo gek niet bedenken.

 

Lapjesknuffel

Ook leuk: laat een knuffel maken van verschillende stoffen. Neem bijvoorbeeld een stukje jurk van oma, jeans van broer, overhemd van vader of een stuk katoen van (schoon)moeder. Laat dit alles aan elkaar naaien door een creatieveling en je weet zeker dat de kersverse moeder hier blij van wordt.

 

Fotoshoot

Mooi cadeau, maar ga niet al fanatiek een datum prikken. Kijk welke fotograaf in het straatje van de kersverse ouders past, geef een cadeaubon en laat ze zelf beslissen wanneer ze gaan (kom je net koud uit de bevalling, wordt er een week later al een fotoshoot onder je neus geduwd - daar zit natuurlijk geen enkele vrouw op te wachten). Bon zonder datum is dus je oplossing. En als vaders en moeders zelf liever niet op de foto willen, kunnen ze altijd nog alleen de baby voor de lens zetten.

 

Meer ideeën voor een leuk kraamcadeau? Bekijk onderstaande producten eens. Leuk om te geven en gelijk te bestellen: wel zo handig.

 

 

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >