De vakantie die ik nooit meer vergeet

03.07.2015 11:31

Met het hele gezin tussen de kakkerlakken. Je zoontje die de blits maakt op Bali. Beren rond de tent. Een vriendin met een verschrikkelijk ochtendhumeur. Sommige vakanties zijn onvergetelijk.

Claire (31) heeft een relatie met Aaron en is moeder van Felix (3).

De voortekenen zijn al slecht. Felix is snotverkouden, de vlucht naar de Turkse Riviera ruim vijf uur vertraagd. Eenmaal in de lucht zet mijn zoontje het op een krijsen en houdt daar pas vlak voor de landing mee op.

Midden in de nacht arriveren we in ons hotel. Hoe positief de recensies op internet ook zijn, onze kamer is te klein, vies en benauwd. Maar we zijn doodmoe en gaan slapen. Morgen vragen we wel een nieuwe kamer. Al snel blijkt dat onze kamer het domein is van terrormuggen. De douche is ijskoud en er schiet een vette kakkerlak uit de kledingkast. Ik háát kakkerlakken. Een nieuwe kamer is niet mogelijk, maar er komt iemand naar de douche kijken en we krijgen klamboes.

Ingesmeerd met antimuggenspul en voorzien van oordopjes hopen we de volgende nacht beter te slapen. Tevergeefs, onze luidruchtige Engelse buren drinken en kletsen tot diep in de nacht op het balkon. De volgende nacht verloopt hetzelfde. Goddank slaapt Felix overal doorheen, maar wij zijn na drie beroerde nachten gesloopt.

Gelukkig krijgen we halverwege de week een andere kamer – zonder asociale buren en terrormuggen. Felix is niet meer verkouden, de zon schijnt, eindelijk kan het grote genieten beginnen. Niet. Aaron krijgt voedselvergiftiging en sluit zich op in zijn hotelkamer. De laatste dag wordt onze camera gestolen. Wég foto’s. Ik geloof niet dat ik het heel erg vind. Aan deze vakantie denk ik liever niet meer terug.

Lees meer verhalen in het Kek Mama Zomerboek.