Met het hele gezin tussen de kakkerlakken. Je zoontje die de blits maakt op Bali. Beren rond de tent. Een vriendin met een verschrikkelijk ochtendhumeur. Sommige vakanties zijn onvergetelijk.

Claire (31) heeft een relatie met Aaron en is moeder van Felix (3).

De voortekenen zijn al slecht. Felix is snotverkouden, de vlucht naar de Turkse Riviera ruim vijf uur vertraagd. Eenmaal in de lucht zet mijn zoontje het op een krijsen en houdt daar pas vlak voor de landing mee op.

Midden in de nacht arriveren we in ons hotel. Hoe positief de recensies op internet ook zijn, onze kamer is te klein, vies en benauwd. Maar we zijn doodmoe en gaan slapen. Morgen vragen we wel een nieuwe kamer. Al snel blijkt dat onze kamer het domein is van terrormuggen. De douche is ijskoud en er schiet een vette kakkerlak uit de kledingkast. Ik háát kakkerlakken. Een nieuwe kamer is niet mogelijk, maar er komt iemand naar de douche kijken en we krijgen klamboes.

Ingesmeerd met antimuggenspul en voorzien van oordopjes hopen we de volgende nacht beter te slapen. Tevergeefs, onze luidruchtige Engelse buren drinken en kletsen tot diep in de nacht op het balkon. De volgende nacht verloopt hetzelfde. Goddank slaapt Felix overal doorheen, maar wij zijn na drie beroerde nachten gesloopt.

Gelukkig krijgen we halverwege de week een andere kamer – zonder asociale buren en terrormuggen. Felix is niet meer verkouden, de zon schijnt, eindelijk kan het grote genieten beginnen. Niet. Aaron krijgt voedselvergiftiging en sluit zich op in zijn hotelkamer. De laatste dag wordt onze camera gestolen. Wég foto’s. Ik geloof niet dat ik het heel erg vind. Aan deze vakantie denk ik liever niet meer terug.

Lees meer verhalen in het Kek Mama Zomerboek.

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >