‘De ex van mijn vriend was een kei in strijken. Ik ga naar een stomerij’

15.09.2022 13:28
strijken overhemden vriend Beeld: Unsplash

Het leven is al ingewikkeld genoeg, daarom brengt Jantien met een gerust hart de overhemden naar de stomerij in de buurt.

Jantien (39): “De ex van mijn vriend JP was een kei in strijken. Ze streek zelfs alle onderbroeken en keukendoeken. Ik niet, ik ben een vouwer. Werkt prima met rompers, sweatshirts en wollen truien, alleen niet bij overhemden. JP is accountant en moet elke dag in pak naar zijn werk.

Lees ook – Déze leugens maken het leven van ouders een stuk makkelijker >

Strijkkunsten

Toen we net samenwoonden bood ik, verliefd als ik was, aan voortaan zijn overhemden te strijken. Ik werkte immers veel minder dan hij. Maar wat een ongelofelijke rotklus! Ik deed ruim een kwartier over één hemd en dan nog zaten er meer vouwen in dan in een gemiddelde origami.

Dat moest beter kunnen en dat bleek ook zo te zijn: onze stomerij heeft een fantastische strijkservice. Voor 1,50 euro per stuk zorgen zij dat alle overhemden rimpelloos in de kast hangen. Volgens JP, die niets weet van deze dienst, omdat ik de ijzeren hangertjes en het plastic direct bij thuiskomst in de kliko gooi, doe ik qua strijkkunsten niet onder voor zijn ex. Ik ontvang het compliment met liefde.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.