Met vrienden op vakantie kan dolle pret worden, maar ook zomaar eindigen in een drama. “Ze dachten dat we vast wel gezellig wilden swingen.”

Nee dank je, ik hou mijn vrouw liever voor mezelf

Annemiek (41) en Niels hadden veel zin in hun tiendaagse Club Med-vakantie met vrienden die ze via het werk van Annemiek kenden.

Kinderen van elf, twee keer tien en negen lekker onder de pannen met zeilcursussen en disco’s en de volwassenen alle tijd voor onbeperkt zon, zee, strand en cocktails. De zin van hun vrienden was alleen iets groter dan die van Annemiek en Niels, bleek toen hun vriend na een dag of drie voorstelde de sleutels van de huisjes te ruilen, en het swingen van de dansvloer te verplaatsen naar de echtelijke bedden. “Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte”, vertelt Annemiek. “Daarna sloeg de twijfel toe. Hadden we, misschien met net een slok te veel op, de suggestie gewekt dat we swingers waren? Niels was net zo geschokt als ik en zei iets als: ‘Als je het niet erg vindt, houd ik mijn vrouw liever voor mezelf’. Daarna zijn we snel vertrokken naar onze bungalow. De overige zeven dagen verliepen pijnlijk stil, net als de toevallige ontmoetingen bij de koffieautomaat op het werk tot op de dag van vandaag.”

Lag dat kind laveloos in haar tentje

Camille (37) en Joost wandelen al jaren met hun kinderen van twaalf, tien en negen in de Oostenrijkse bergen.

Nu hebben ze een single vriendin die wel een verzetje kon gebruiken, dus nodigden ze haar en haar dochter van zeventien uit mee te gaan. Eenmaal ter plaatse, bleek de dochter minder enthousiast dan haar moeder. Camille: “Om zes uur ’s ochtends vonden we haar in haar tentje, laveloos van de meegesmokkelde wodka. Elke wandeling sjokte ze met een chagrijnig hoofd achter ons aan. Ze wilde niet mee-eten, geen contact leggen met onze kinderen – geen beweging in te krijgen. Dat doen we dus nooit meer.”

Zeg, ik ben je dienstmeid niet

Het leek net de film Thelma & Louise: twee vriendinnen zonder man op reis – maar dan wel met een schare kinderen op de achterbank. Al bij vertrek bleek de vriendin van Jos (37) het reizen iets anders op te ­vatten dan zij.
“Niks bleek nog gepakt, niks had ze gepland. En toen we drie uur later eindelijk onderweg waren, ieder in onze eigen auto, bleek het complete gezelschap bij elke stop aangewezen op mijn broodjesvoorraad. Koud de Belgische grens over was die natuurlijk op, met vier klagende kinderen als gevolg.” In Frankrijk kreeg vriendin vervolgens autopech, die ze een nacht deed stranden in een lelijk industriestadje. “Mijn vriendin overzag het niet meer, waarop ik niet alleen alle kinderen kon opvangen, maar ook nog eens het vervangend vervoer kon regelen.”

Bij aankomst bij de eerste overnachtingsplek in Spanje, bleek dat de vriendin alleen had geboekt voor zichzelf en haar kinderen. “Misschien dat ik daardoor minder kon hebben in de dagen die volgden; mijn irritatiegrens was immers al aardig bereikt. Maar toen ik op het Spaanse strand haar koters stond in te smeren met mijn peperdure zonnebrandcrème terwijl zíj mijn Estée Lauder-fles leegkneep, was de maat vol. Ik heb haar vriendelijk verteld dat ik niet haar dienstmeid was. Ik pakte mijn telefoon en regelde een hotelletje in een dorp verderop. Ze begreep er niets van. Ik heb nooit meer iets van haar gehoord, maar de kinderen en ik hebben een topweek gehad.”

Lees alle verhalen in het Kek Mama Zomerboek.

BN'er-moeders op Instagram

Van Vaderdag tot aan kroelen met een kip: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Voor alle vaders

 

Lief

 

Ik kon niet kiezen, dus werden het er drie... 💙 #goodmorning #friday #playtime #earlymorning #babyotis

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op

 

Gezinsuitbreiding

 

Eerste kennismaking van Gioia en Capo! 🐾🐾 @amalia_samipersad

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op

 

Deze kan zo ingelijst worden

 

Lekker uitwaaien

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Mooie woorden

 

Het is vandaag vaderdag. Ik heb lang getwijfeld dit te schrijven. Maar dit is mijn persoonlijke pagina en ik zie de hele dag prachtige foto’s voorbij komen van vaders. Dus ik stel me kwetsbaarder op dan ooit. Dit is een normale terug komende dag voor velen. Door deze dag voel ik me wel altijd anders. Ik zie mijn vader al bijna 20 jaar niet meer. De situatie is gelopen zoals ie is gelopen en ik heb er in principe vrede mee. Maar ik geloof er heilig in dat een kind moet zien waar hij of zij vandaan komt via iemand die een vader en moederrol heeft. Een kind moet zich kunnen spiegelen aan twee verschillende meningen, zienswijzes. De zaal in kijken bij een eindtoneelstuk en twee trotse blikken zien. Bedenk maar eens wat je wel met je moeder deed en niet met je vader. Ze vormen je beide op een andere manier. Ik heb gelukkig een sterke moeder die me het gevoel heeft gegeven er 200% voor me te zijn. Toch merk ik dat mijn keuzes en zelfvertrouwen minder sterk zijn dan vrienden die beiden ouders hadden. We leven in een tijd waar scheiden schering en inslag is. Ik weet dat het soms moeilijk is om het te laten werken tussen ex-partners maar als ouder moet je je altijd volledig inzetten om de schade voor de kids te beperken. Het gaat niet om ons de ouders maar het kind. Ik ben trots op het feit dat mijn kids worden geliefd door hun ouders en stiefouders ondanks dat het niet altijd makkelijk is. Dus vandaag hef ik het glas voor iedereen die zijn verantwoording neemt voor kinderen door er voor ze zijn, ze het gevoel te geven dat ze het waard zijn. Voor de vaders, alleenstaande moeders, stiefvaders, pleegouders en iedereen die zorgt. Lets nourish the future😘

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Lekker kroelen

 

Kroelkip

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

 

Papa is er altijd om je te vangen

 

Fijne vaderdag liefste!!! #vaderdag #SammyRose #JackieRey

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op

 

Assepoester

 

Assepoester 👠 #lief #takecare

Een bericht gedeeld door S O P H I E (de Buisonjé) (@sophiedbuisonje) op

 

Hoe verzin je het

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

bruiloften zonder kinderen
Beeld: Unsplash

Moeder Amber Leventry en haar vrouw zijn uitgenodigd op een bruiloft. Die verboden is voor kinderen. En ze kunnen niet wachten.

Kijk, dat twee van hun beste vriendinnen met elkaar gaan trouwen is al een feest op zich, schrijft ze op ScaryMommy. Maar een feest met overnachting, anderhalf uur verwijderd van huis, waar haar dochter nadrukkelijk niet welkom is: ‘Serieus, dat is bijna nog mooier dan een homohuwelijk’, aldus Amber. Want wie doft zich nou helemaal op voor een knalfeest waarop je ook je eigen huwelijk een beetje herbeleeft, om zich vervolgens druk te maken of de kinderen niet door de speeches heen huilen?

 

Hun dag, jouw stoorzender

Toch voelen veel mensen zich gepikeerd wanneer kinderen niet welkom zijn op een bruiloft, constateert ze. En daar snapt ze niks van. ‘Hallo, jíj bent de uitverkorene op de genodigdenlijst, ze spenderen geld en drank en eten aan je. Oké, je moet er misschien wat voor reizen en een cadeautje kopen, maar wanneer iemand je uitnodigt op de belangrijkste dag van haar leven, dan is dat gewoon een eer.’ Dus waarom zou het resultaat van jouw huwelijk – je kind, dus – onderdeel (of in het ergste geval: stoorzender) moeten zijn van die ene, speciale dag van jouw vrienden?’ Laat het bruidspaar in vredesnaam nog even genieten van de kinderloosheid, voordat ze zich in luiers en slapeloze nachten storten, vindt ze.

Amber heeft ook genoeg bruiloften meegemaakt mét kinderen, inclusief haar eigen. ‘Maar ons kind zat nog in de buik van mijn vrouw, en bleef dus tenminste stil toen we onze geloften aflegden.’

 

Lees ook:
‘Doe me een lol en laat je kind thuis tijdens bruiloften’ >

 

‘Sorry, geen oppas’

Naast een avond onbezorgd feesten zonder je even moeder of vader te voelen, hebben kindvrije bruiloften nog een ander groot voordeel, vindt Amber: ‘Ze bieden hét excuus om niet te gaan.’ Wanneer het de trouwerij is van die ene collega met wie je echt geen privécontact hoeft, bijvoorbeeld. Of het zo’n extravagant feest is, dat je al blut bent wanneer je maar naar de uitnodiging kijkt. ‘Zeg simpelweg: “Sorry, geen oppas”, en de hele boel is getackeld’, aldus Amber.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >