‘Dankzij de tattoo hebben mijn handen toch wat extra’s’

19.12.2021 11:52
portret handen Jessica tattoo Fotografie: Nine IJff

Jessica Vink (37) is getrouwd met Rob en samen hebben ze zoon Brent. Jessica heeft verschillende tattoos, waaronder letters op haar vingers.

“Ik was tien toen mijn vader op zijn 36e aan kanker overleed. Toen ik zelf die leeftijd naderde, hikte ik daar enorm tegenaan – zou ík het gaan halen? Toen het vorig jaar zover was, was ik opgelucht. Sindsdien voelt het alsof ik in mijn bonusjaren zit en haal ik, nog meer dan ik al deed, alles uit het leven. Laatst heb ik ‘Free Soul’ op mijn vingers laten tatoeëren. Durfde ik nooit, omdat letters op je vingers vaak geassocieerd worden met gangsters, maar nu dacht ik: ik doe het gewoon. Wel heb ik in plaats van een grof lettertype gekozen voor dunne lijnen. Strak en minimalistisch, maar toch vrouwelijk.
 

Lees ook
Is jouw kind hoogsensitief? Dan komen deze tips zeker van pas >

 

Stoer en gedurfd

Omdat ik hoogsensitief ben, draag ik geen sieraden. Van schuivende ringen of armbanden raak ik overprikkeld. Dankzij de tattoo hebben mijn handen toch wat extra’s. Op mijn ringvingers heb ik tegelijkertijd mijn sterrenbeeld laten zetten en het vrouwenteken, omdat ik er trots op ben dat ik een sterke vrouw ben. De meeste mensen vinden vooral de letters stoer en gedurfd. Sommigen kijken drie keer: wat staat daar nou? En de afkeurende blikken vallen reuze mee.

 

Voor altijd

Mijn man vindt het resultaat supergaaf. Hij riep altijd al dat ik het moest doen. Alleen als ik een neuspiercing neem – ‘zo’n koeienring’ – gaan we scheiden, zegt ie. Brent vindt mijn tattoos mooi, maar vraagt altijd voordat ik iets nieuws laat zetten: ‘Weet je het zeker, mam? Ze gaan er nooit meer af.’ Dan zeg ik dat ik er goed over nadenk, maar ook vind dat je je dromen niet moet uitstellen. Ik ben niet bang voor spijt. Pas één keer heb ik een tattoo laten coveren: een tribal op mijn onderrug. Omdat die twee jaar geleden écht niet meer kon, maar ook omdat mijn man erop uitgekeken was – zelf zag ik ’m toch niet.

Brent zit ik weleens te plagen: ‘Wil je geen hartje, met ‘I love mama’?’ zeg ik dan. Maar hij is heel stellig: voor hem geen tattoos. Andere kinderen zijn juist laaiend enthousiast. Ik ben fotograaf en tijdens shoots vragen ze nieuwsgierig wat er op mijn vingers zit. Dan willen ze eraan voelen en roepen ze: ‘Cool, dat wil ik ook!’ Waarna de moeders mij een veelzeggende blik toewerpen: en bedankt hè.”

 

Dit portret staat in Kek Mama 14-2021.

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!