COLUMN NYNKE: Yes she can

01.07.2016 13:19
Column Nynke

Kek Mama-columnist Nynke de Jong tipt elke maand een serie of programma op tv waar je blij van wordt. 

 

De voorverkiezingen voor de nieuwe president van de Verenigde Staten waren nog nooit zo spannend. Tenminste, voor mensen met een gezond verstand. Hoe ziet de wereld er straks in vredesnaam uit als Barack Obama door Donald Trump wordt opgevolgd?

Dan heb je die mafklapper van een Trump aan de ene kant en die enge dweil van een Poetin aan de andere. Mocht dit gebeuren, dan raad ik jullie aan een schuilkelder te graven en flink wat blikken witte bonen in tomatensaus in te slaan. Want zoals mijn moedertje zou zeggen: daar komt ruzie van.

Dat wordt lachen

Heb je meer zin in een fictieve strijd om het Witte Huis, kijk dan naar Veep. In deze comedyserie speelt Julia Louis-Dreyfus (Elaine uit Seinfeld) een ambitieuze politica die niets liever wil dan president van de VS worden. Hoe dat afloopt, ga ik niet verklappen, maar als je bedenkt dat je én Elaine én Tony Hale (Buster uit Arrested development) in één serie hebt, weet je: dit wordt heel, heel grappig.

VEEP, SEIZOEN 4 IS NU TE KOOP OP DVD

Beeld: Masha Bakker

In iedere Kek Mama schrijft Nynke de Jong over tv die we echt niet mogen missen.

Nynke de Jong (31) is schrijfster, journaliste, columniste en presentatrice. Samen met haar vriend Tom heeft ze dochter Janne (3 maanden).

Klik hier om meer te lezen van Nynke.