COLUMN NYNKE: Waarom ik naar Girls kijk

11.04.2016 08:39
Beeld: Masha Bakker Beeld: Masha Bakker

Kek Mama-columnist Nynke de Jong tipt elke maand een serie of programma op tv waar je blij van wordt.

 

Vrienden. Het grootste deel van je leven ben je blij met ze. Koester je de mensen die je snappen en waarmee je lacht en huilt. En toch wil je ze soms een keiharde schop in de (al dan niet existente) kloten geven.

Ja mensen, zo is het soms.

Ik heb dat ook met de vrouwen uit de serie Girls. Ze zijn egocentrisch, maken overal een potje van en negentig procent van de tijd snap ik niet waarom ze vrienden zijn. En waarom ik al seizoenen lang naar dat gehannes kijk.

Maar ik blijf kijken. Want ze zijn mijn vrienden, en ik ben met ze opgegroeid. Ik herkende het gerommel met jongens uit voorgaande seizoenen en het zoeken naar een geschikte baan. En nu worden ze ouder, gaat Marnie trouwen, krijgt Hannah een serieuze relatie. Net als al mijn andere vrienden. Die vier meiden lopen met me mee. En daarom kijk ik ook naar seizoen 5. Want hun geklooi frustreert en maakt me aan het lachen. Eigenlijk net zoals echte vrienden dat doen.

GIRLS 5, NU TE ZIEN OP HBO

Nynke de Jong (31) is schrijfster, journaliste, columniste en presentatrice. Samen met haar vriend Tom heeft ze dochter Janne (3 maanden).