COLUMN NYNKE: Missie aarde

09.05.2016 12:43
Missie aarde Alex Beeld: missie aarde

Kek Mama-columnist Nynke de Jong tipt elke maand een serie of programma op tv waar je blij van wordt. 

 

Oké, je houdt misschien niet van sciencefiction. Dat gedreutel in de ruimte met rare wezens die miljoenen lichtjaren hier vandaan een aanval op onze beschaving doen: ik ben er zelf ook niet zo van. Ik zie het wel als het zover is. Dus al die mensen die het afgelopen jaar zuurstoftekort kregen bij de aankondiging van de nieuwe Star Wars-film: hyperventileer maar ergens anders.

Waar ik wél gelukkig van word: het nieuwe seizoen van Missie aarde, de sciencefiction-comedy van de VPRO met Kim van Kooten, Wart Kamps en Alex Klaassen. Dat speelt zich af in een ruimteschip in 2063, verder is het gewoon The office of Debiteuren crediteuren. Onuitgesproken verliefdheden, falende leiders en Alex Klaassen als een psycholoog op wie niemand zit te wachten. Kortom: heel hard lachen. En daar een heel nieuw seizoen van. Daar zet ik mijn aversie jegens buitenaards leven met liefde voor opzij.

Nynke de Jong (31) is schrijfster, journaliste, columniste en presentatrice. Samen met haar vriend Tom heeft ze dochter Janne (3 maanden).

Klik hier om meer te lezen van onze columnist Nynke.