COLUMN NYNKE: House of Cards

01.03.2016 14:39
Beeld: Masha Bakker Beeld: Masha Bakker

Kek Mama-columnist Nynke de Jong tipt elke maand een serie of programma op tv waar je blij van wordt. 

 

De mooiste mensen zijn de mensen met goede én slechte kanten. Louter goede mensen zijn vreselijk. Die wil je niet als vrienden. Die roddelen nooit eens lekker mee over de nieuwe relatie van die ene vriendin. Die zitten nooit met hun tong in een pot chocopasta. Die mensen zijn totaal niet interessant.

Je moet vrienden hebben met duistere trekjes en slechte eigenschappen. Zoals mijn vriend Frank Underwood. Die is inmiddels president van de Verenigde Staten, en is – sorry voor mijn Frans – een ontzettende lul. En toch juich ik voor hem. Omdat hij ook vilein, geestig, slim en ambitieus is. En bovenal: nooit saai.

Oké, ik ken Frank niet echt, want hij is het hoofdpersonage uit de hitserie House of cards. Maar ik leef inmiddels al drie seizoenen met hem en zijn vrouw Claire mee, dus het voelt alsof ik náást het Witte Huis woon. En zelfs na wat Frank in de eerste aflevering van seizoen 2 deed, kan ik hem niet loslaten. I love Frank. En jij ook, dat weet ik zeker.

HOUSE OF CARDS SEIZOEN 4, VANAF 4 MAART OP NETFLIX.

Nynke de Jong (31) is schrijfster, journaliste, columniste en presentatrice. Samen met haar vriend Tom heeft ze dochter Janne (3 maanden).