COLUMN NYNKE: ‘Het mooiste meisje van de klas’

10.02.2016 15:08
Nynke de Jong Beeld: Masha Bakker

Kek Mama-columnist Nynke de Jong tipt elke maand een serie of programma op tv waar je blij van wordt. 

 

Och mensen, de puberteit. Een tijd vol wanhopig ergens bij proberen te horen en bidden dat op het schoolfeest die enorme pukkel weg is. Althans, voor mij. Voor andere meisjes was het de tijd van feestjes, aanbidders en modellencarrières. En die meisjes zie je vervolgens dertig jaar later terug.

Ergens op een tropisch strand, samen met Jaap Jongbloed. Want zo werkt Het mooiste meisje van de klas. Een knapperd die later ergens woont waar het voor Jaap leuk is om naartoe te gaan. En daartussen moet het eerst goed zijn gegaan (een jetsetleven, een flirt met een beroemdheid, een fotoshoot voor de Playboy) maar uiteindelijk moet er ergens een kink in de kabel zijn gekomen: foute vrienden, een eetstoornis, een zieke moeder – er moet iets gebeurd zijn waardoor ze sadder but wiser naast Jaap door het zand kan ploegen. Zodat wij weten: knap zijn is leuk, maar gezond en gelukkig zijn is nog veel leuker. En wij gewone vrouwen hoeven tenminste niet in de Playboy.
HET MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS, ELKE DONDERDAG OM 21.25 UUR
OP NPO1

Nynke de Jong (31) is schrijfster, journaliste, columniste en presentatrice. Samen met haar vriend Tom heeft ze dochter Janne (3 maanden).

Klik hier om meer te lezen van onze columnist Nynke.