COLUMN NYNKE: The Crown

03.11.2016 15:11

Kek Mama-columnist Nynke de Jong tipt elke maand een serie of programma op tv waar je blij van wordt. 

 

Ons koningshuis is al een tijdje behoorlijk schandaalvrij. Jammer, want er valt potdomme weinig te roddelen. Het leukste royaltynieuwtje van de laatste maanden was dat prinses Ariane een paard heeft dat Fredje heet. Nou, als dat het is. We zullen moeten wachten tot Amalia gaat daten. En het tot die tijd met Fredje doen.

Nu is het in Groot-Brittannië ook relatief roddelrustig, als je de incidentele escapades van Prins Harry niet meerekent. Gelukkig kunnen we deze maand even flink terugblikken op al het gedoe van de afgelopen zeventig jaar. Want Netflix heeft The Crown gemaakt, een dramaserie over Koningin Elizabeth. Over haar huwelijk, de kinderen, de Tweede Wereldoorlog en wat dies meer zij. Er is honderd miljoen pond in gestoken, en aan de trailer te zien wordt het een soort Downton Abbey, maar dan met kronen. Als dat geen bingewatchen wordt. Dikke kans dat Koningin Elizabeth zelf in haar joggingbroek een avondje Netflix inlast.

THE CROWN, VANAF 4 NOVEMBER OP NETFLIX.

Nynke de Jong (31) is schrijfster, journaliste, columniste en presentatrice. Samen met haar vriend Tom heeft ze dochter Janne (3 maanden).