Kek Mama-columnist Nynke de Jong tipt elke maand een serie of programma op tv waar je blij van wordt. 

 

Ons koningshuis is al een tijdje behoorlijk schandaalvrij. Jammer, want er valt potdomme weinig te roddelen. Het leukste royaltynieuwtje van de laatste maanden was dat prinses Ariane een paard heeft dat Fredje heet. Nou, als dat het is. We zullen moeten wachten tot Amalia gaat daten. En het tot die tijd met Fredje doen.

Nu is het in Groot-Brittannië ook relatief roddelrustig, als je de incidentele escapades van Prins Harry niet meerekent. Gelukkig kunnen we deze maand even flink terugblikken op al het gedoe van de afgelopen zeventig jaar. Want Netflix heeft The Crown gemaakt, een dramaserie over Koningin Elizabeth. Over haar huwelijk, de kinderen, de Tweede Wereldoorlog en wat dies meer zij. Er is honderd miljoen pond in gestoken, en aan de trailer te zien wordt het een soort Downton Abbey, maar dan met kronen. Als dat geen bingewatchen wordt. Dikke kans dat Koningin Elizabeth zelf in haar joggingbroek een avondje Netflix inlast.


THE CROWN, VANAF 4 NOVEMBER OP NETFLIX.

Nynke de Jong (31) is schrijfster, journaliste, columniste en presentatrice. Samen met haar vriend Tom heeft ze dochter Janne (3 maanden).

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >