mariëtte middelbeek

Kek Mama-columnist Mariëtte Middelbeek zet persoonlijk, herkenbaar en met humor de zaken voor je op een rij.

 1. De winkelstraat, waar ik helemaal niet wil komen maar omdat ik weer eens te laat ben begonnen met cadeaus kopen en de online levertijd natuurlijk net dan zesenhalve week is, moet ik me wel in het shopgedruis storten. Waarbij er bij de kassa uiteraard altijd iemand voor me staat die elk kaartje van een kwartetspel apart wil laten inpakken, terwijl een van mijn kinderen al loopt te muiten.
   
 2. Mensen die vervolgens zeggen ‘o, maar ik heb daar helemaal geen last van, want ik heb alles in april al in huis, kwestie van plannen hè’, waardoor ik me ineens een minder goed gelukt mens voel.
   
 3. Dat er geen instantie, club, organisatie of winkel waar Sinterklaas niet is komen opdagen, waardoor mijn kinderen nu al hun speelgoedcollectie zo’n beetje hebben verdubbeld en dan moet het nog kerst worden.
   
 4. Dat mijn kinderen in één maand meer suiker binnenkrijgen dan in de overige elf maanden van het jaar bij elkaar.
   
 5. Dat ik zelf ook in één maand meer suiker binnenkrijg dan in de overige elf maanden bij elkaar. En dat ik om geen enkele aanwijsbare reden in de week na sinterklaas de hele dag leftover chocoladepepernoten eet.
   
 6. Dat het de maand is met de meeste borrels en de minste tijd daarvoor.
   
 7. De supermarkt op de dag voor kerst.
   
 8. Dat je bij wat voor kerstviering dan ook niet aan kunt komen met in kerstboomvorm gesneden komkommer, maar altijd iets bijzonders moet maken. En dat terwijl ik helemaal niet van koken hou.
   
 9. Dat het altijd weer gedoe is wie, wat, waarom, wanneer en hoe op eerste of tweede kerstdag, of allebei, of geen beiden. En dat je in september moet beginnen met vastleggen als je zelf nog een klein beetje de controle wilt houden over je eigen agenda.
   
 10. Dat ik heel stoer roep ‘dat moeten de kinderen dan maar leren!’ en vervolgens mezelf ermee heb dat ik toch kerstballen in het onderste gedeelte van de boom heb gehangen.
   
 11. Dat het me tegenwoordig serieus moeite kost om met oud en nieuw lang genoeg wakker te blijven.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >