COLUMN MARIËTTE: 11 dingen die een beetje jammer zijn aan december

18.12.2017 10:32
mariëtte middelbeek

Kek Mama-columnist Mariëtte Middelbeek zet persoonlijk, herkenbaar en met humor de zaken voor je op een rij.

 1. De winkelstraat, waar ik helemaal niet wil komen maar omdat ik weer eens te laat ben begonnen met cadeaus kopen en de online levertijd natuurlijk net dan zesenhalve week is, moet ik me wel in het shopgedruis storten. Waarbij er bij de kassa uiteraard altijd iemand voor me staat die elk kaartje van een kwartetspel apart wil laten inpakken, terwijl een van mijn kinderen al loopt te muiten.
   
 2. Mensen die vervolgens zeggen ‘o, maar ik heb daar helemaal geen last van, want ik heb alles in april al in huis, kwestie van plannen hè’, waardoor ik me ineens een minder goed gelukt mens voel.
   
 3. Dat er geen instantie, club, organisatie of winkel waar Sinterklaas niet is komen opdagen, waardoor mijn kinderen nu al hun speelgoedcollectie zo’n beetje hebben verdubbeld en dan moet het nog kerst worden.
   
 4. Dat mijn kinderen in één maand meer suiker binnenkrijgen dan in de overige elf maanden van het jaar bij elkaar.
   
 5. Dat ik zelf ook in één maand meer suiker binnenkrijg dan in de overige elf maanden bij elkaar. En dat ik om geen enkele aanwijsbare reden in de week na sinterklaas de hele dag leftover chocoladepepernoten eet.
   
 6. Dat het de maand is met de meeste borrels en de minste tijd daarvoor.
   
 7. De supermarkt op de dag voor kerst.
   
 8. Dat je bij wat voor kerstviering dan ook niet aan kunt komen met in kerstboomvorm gesneden komkommer, maar altijd iets bijzonders moet maken. En dat terwijl ik helemaal niet van koken hou.
   
 9. Dat het altijd weer gedoe is wie, wat, waarom, wanneer en hoe op eerste of tweede kerstdag, of allebei, of geen beiden. En dat je in september moet beginnen met vastleggen als je zelf nog een klein beetje de controle wilt houden over je eigen agenda.
   
 10. Dat ik heel stoer roep ‘dat moeten de kinderen dan maar leren!’ en vervolgens mezelf ermee heb dat ik toch kerstballen in het onderste gedeelte van de boom heb gehangen.
   
 11. Dat het me tegenwoordig serieus moeite kost om met oud en nieuw lang genoeg wakker te blijven.
 12.  

  Nog meer Kek Mama?
  Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >