BN’ers zetten zich massaal in voor doodzieke baby Jayme

08.05.2020 21:51
baby_jayme

De eerste verjaardag van je kind zou een groot feest moeten zijn, maar voor de ouders van de elf maanden oude Jayme is dit moment extra beladen: als hun zoon, die lijdt aan een ernstige spierziekte, niet snel een levensreddend medicijn toegediend krijgt, zal hij niet ouder worden dan 2 jaar.

Maar de kosten van de behandeling zijn 1,9 miljoen euro – een bedrag dat Jaymes ouders onmogelijk zelf kunnen betalen.

Heftigste vorm

Jayme heeft Spinale Musculaire Atrofie (SMA) type 1. Dit type is de heftigste vorm en openbaart zich bij de geboorte of kort daarna. Doordat steeds meer motorische zenuwcellen in zijn ruggenmerg niet goed functioneren, treedt in toenemende mate spierverlamming op. De achteruitgang is zo snel dat de meeste kinderen vóór het tweede levensjaar overlijden. Meestal geldt: hoe eerder de ziekte zich voordoet, hoe ernstiger deze verloopt. Daarom zetten BN’ers zich nu massaal in om geld op te halen. 

 

Lees ook
Deze jongen maakt teddyberen voor zieke kinderen >

 

‘Zo frustrerend’

Jim Bakkum: “Het verhaal van Jayme raakt mij. Als vader en als mens. Vooral omdat ik het, en velen met mij, zo frustrerend vind dat er een medicijn ís voor hem, maar hij dat niet krijgt totdat dat immense bedrag opgehaald is. De angst om je kind te verliezen is verschrikkelijk dus ik ga net zo lang door met strijden voor Jayme totdat het bedrag compleet is.” Ook actrice Kimberley Klaver zet alles op alles om het geld bij elkaar te krijgen. “Het gaat erom dat we met zo’n 17 miljoen Nederlanders zijn en als we nou allemaal helpen, dan viert deze kleine man ook zijn tweede verjaardag met vriendjes en familie.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat de Belgen kunnen doen voor baby Pia, dat kunnen wij Nederlanders toch ook voor baby Jayme? Zij werd gelukkig gered omdat iedereen massaal 2 euro ging doneren na het horen van haar verhaal en de zeldzame ziekte. ? Ook Jayme heeft deze ziekte en geld nodig voor dat peperdure maar levensreddende medicijn! 1 prik en de achteruitgang stopt! 1 prik en hij kan herstellen! Zonder die prik haalt hij zijn 2e verjaardag waarschijnlijk niet…. Zijn familie is keihard aan het strijden, maar hebben het geld niet. Elke dag telt! Als er 1,9 miljoen kan worden ingezameld dan kan hij die prik krijgen in Amerika en dan kan hij net als baby Pia verder leven.? Please, het kost geen tijd en is makkelijk. Geen identifier nodig. Allleen je tel. Druk op de link in bio en doneer. 5 euro is al mooi. Meer mag natuurlijk ook. Het gaat erom dat we met zo’n 17 miljoen Nederlanders zijn en als we nou allemaal helpen, dan viert deze kleine man ook zijn 2e verjaardag met vriendjes en familie.❤️ En volgens Instagram ben ik lang niet interessant of populair genoeg om bovenaan die tijdlijn te staan, dus spread the word vooral en deel en tag!☝️Of maak zelf een post, groepsapp , whatever! ( kan mij voorstellen dat mijn jank hoofd ook gaat irriteren;) Alles om meer mensen erop te attenderen. Ook wij kunnen met een kleine bijdrage zijn leven redden.? Laten wij samen proberen hem te helpen. Donatielink in bio. @teamjayme2020 ??

Een bericht gedeeld door Kimberley Klaver (@kimberleyklaver) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve mensen, dit vrolijke smoeltje is Jayme. Jayme is 10 maanden oud. En net als alle andere kinderen ter wereld verdient Jayme het om onbezorgd op te groeien. Zoals het er nu naar uitziet, gaat dat niet lukken. Sterker nog, door zijn spierziekte SMA (type1) lukt het hem waarschijnlijk niet om de 2 te halen. Er is een medicijn, Zolgensma. Dat medicijn is één van de duurste medicijnen ter wereld (1,9 miljoen) en alleen in Amerika beschikbaar. Het bevat zijn DNA en kan er voor zorgen dat hij zich net als alle andere kinderen normaal kan ontwikkelen. Voor de duidelijkheid; ik ken Jayme en zijn familie niet. Ik heb nul belangen hierbij. Dit raakt mij. Als vader en als mens. We leven in bizarre tijden. Laat staan als je moet leven met dit drama. De angst om je kind te verliezen. Er is een uiterst professionele website voor Jayme opgericht om te doneren. Al is het 2 euro. Alle beetjes helpen. Ga naar mijn stories om de website op te swipen of ga direct naar www.teamjayme.nl. Of neem een kijkje op zijn account @TeamJayme2020. THANKS! ❤️

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum) op

 

 

Wil jij een donatie doen voor baby Jayme? Klik dan hier.