Bibi Breijman openhartig over vreemdgaan Waylon: ‘Ik werd er door heel Nederland op afgerekend dat ik bleef’

02.11.2023 17:30
bibi_breijman_en_waylon

In de podcast V4der met Pepijn Lanen is Bibi Breijman bijzonder openhartig over het moederschap, haar relatie met Waylon en hun relatiecrisis waar ze uiteindelijk sterker uit zijn gekomen.

Bibi en Waylon waren pas aan aantal maanden samen toen ze al zwanger raakte van dochter Teddy. “Ongepland, maar heel gewenst,” zo vertelt Bibi. “Een groot cadeautje.” Door de zwangerschap kwam de relatie meteen in een stroomversnelling. Samenwonen, een heftige zwangerschap, samen meteen de tropenjaren in.

Niets mooiers, maar ook niets zo intens als dat, aldus Bibi. “Als je dan date night hebt gaat het niet over je geheimen, dat je gevoelens hebt voor iemand die je misschien niet uitspreekt of een struggle die je hebt in een relatie. Dan gaat het over de luiers of een eerste tandje.”

Tijdens date night gaat het niet over geheimen, dat je gevoelens hebt voor iemand die je misschien niet uitspreekt of een struggle die je hebt in een relatie... maar over luiers of een eerste tandje”

Crisis

“Er is bij ons een enorme crisis ontstaan. Dat weet iedereen. Achteraf denk ik dat het logisch was dat er in onze relatie veel dingen speelden, omdat het allemaal zo snel is gegaan. We zijn meer dan ouders, we zijn ook geliefden. Soms gebeuren dingen met een reden.”

Met die dingen doelt Bibi op het vreemdgaan van Waylon: hij ging vreemd toen ze zwanger was van hun tweede kindje samen. Net bevallen kwam het nieuws naar buiten. “Dat was heel lastig. Je zit op een hele roze wolk en daar word je dan vanaf getrapt. Dat is heel moeilijk, want in de eerste plaats ben je gewoon moeder en heel kwetsbaar omdat je net een kindje hebt gekregen. Al maakt dat het op dat moment ook wel weer heel helder en overzichtelijk; er is niets zo mooi of belangrijk als je kind.” Bibi kon, hoe boos ook, alleen denken aan haar gezin en niet aan haar eigen ego. Iets wat haar enorm helpt in die tijd.

Gevangen

Al was het zwaar. De twee gingen nooit écht uit elkaar, al vond de buitenwereld dat ze wel weg moest gaan. Iets wat ze lichamelijk niet eens kon. “Als je gewoon in staat bent om weg te kunnen gaan, maar dat was ik ook niet. Ik had een heftige bevalling. Ik zat nog in een rolstoel en aan de medicatie, omdat ik heel veel bloed had verloren. Dus ik was eigenlijk fysiek nog helemaal niet in staat om überhaupt te zeggen: ‘Fuck you, ik ga even lekker weg met de kinderen.’ Dat kon helemaal niet. Maar ondertussen word je wel afgerekend door heel Nederland dat je niet voor jezelf kiest. Dat voelde toen een beetje gevangen.”

Blijven vechten

Een van de redenen om altijd voor de liefde te blijven vechten, was haar eigen jeugd. “Ik ben zelf opgegroeid met ouders die uit elkaar gingen toen ik heel jong was en dat speelde wel mee. Je denkt aan je eigen jeugd en alle keren dat je je eigen vader hebt uitgezwaaid. Dat je eigenlijk bij je moeder wilde blijven, maar ook wel weer met hem meewilde. Al die weekenden: dan weer bij papa, dan weer bij mama. Altijd dat verdriet hebben en heimwee naar één ouder… dat is ook wel in mijn basis dat ik er alles aan doen en voor vechten.”