‘Al bij onze eerste ontmoeting wist ik: dit is de man van mijn leven’

09.02.2020 12:31
de dag Léonie grote liefde vakantie Beeld: Shutterstock

Als je ’s ochtends opstaat, is er nog niks aan de hand. ’s Avonds besef je: mijn leven is voorgoed veranderd.

Léonie (40), moeder van Lionel (11) en Silène (6).

“De kinderen en ik zouden gelukkig zijn. Wij drieën tegen de rest van de wereld. Een ijzersterk team waar niemand tussen kon komen en al helemaal geen man. En toen kwam ik, op de eerste vakantiedag in Gambia, Olivier tegen.
 

Reservering

Ik probeerde in te checken terwijl de kinderen door de hotellobby renden. We hadden een lange reis achter de rug. Niet de eerste in ons leven: de vader van mijn kinderen verdween uit beeld toen Silène een maand oud was. Ik was gewend er in mijn eentje met de kinderen op uit te trekken. Dit was onze eerste echt verre reis. Ik vond het spannend, Afrika. Geen wonder dat ik heel even in paniek raakte toen het hotel onze reservering niet kon vinden.

‘Geen zorgen’, zei een man achter me. ‘Jullie kunnen altijd nog bij mij in het appartement.’ Fouter kan niet, zou je zeggen, maar zo voelde het niet. Het moment waarop ik me naar hem omdraaide en in zijn ogen keek, wist ik: dit is de man van mijn leven. Alsof ik hem mijn hele leven al kende. In één klap kantelde mijn toekomstbeeld.
 

Lees ook
‘In die Spaanse barman vond ik een nieuwe vader voor mijn kind’ >

 

Onvindbaar

Het hotel zette de reserveringsfout binnen tien minuten recht, maar ik kreeg Olivier niet meer uit mijn hoofd. Toen de kinderen een paar uur later het zwembad in doken, keek ik om me heen of ik hem ergens kon bespeuren. Ik zag hem niet. Ook de daaropvolgende dagen bleef Olivier onvindbaar.

Op de vierde dag van de vakantie wandelde ik met de kinderen over het strand toen hij ons tegemoet kwam lopen. ‘Daar zijn jullie’, grijnsde hij. Hij bleek op zakenreis en had de afgelopen dagen veel afspraken gehad. We besloten met zijn vieren te eten. Aan tafel sloeg de vonk definitief over.

Inmiddels wonen we een halfjaar samen en verwachten we over vier maanden een baby. Lionel en Silène zijn gek op Olivier, ik heb mijn zielsverwant gevonden. Ons samenzijn voelt logisch, alsof het zo moest lopen. Het is een rare gedachte dat we elkaar nooit zouden hebben ontmoet als ik een uur later of eerder was aangekomen in het hotel. Hoe dan ook, die dag in Gambia is ons leven voorgoed veranderd.”
 

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer persoonlijke verhalen? Volg ons op Facebook.