Adele had postnatale depressie

02.11.2016 08:17
Beeld: Brunopress Beeld: Brunopress

Niet elke moeder zit op een roze wolk na de bevalling. Ook superster Adele niet. Na de geboorte van haar zoontje Angelo kreeg ze een postnatale depressie.

Adele hield veel van haar zoon, ook tijdens die depressie. Ze was juist heel erg obsessief met hem bezig, zo vertelt ze in een interview met het Amerikaanse magazine Vanity Fair. Er echt van genieten kon ze alleen niet. “Ik dacht dat ik de slechtste beslissing van mijn leven had gemaakt,” geeft de zangeres toe. De Britse voelde zich niet goed genoeg. Ze zat flink in de put en dacht dat andere moeders het niet zouden begrijpen. Tegen een goede vriendin durfde ze wel eerlijk te zijn. En toen bleek dat Adele’s vriendin het moederschap ook lastig vond.

Geen leven zonder zorgen

Adele geeft eerlijk toe dat ze sowieso gevoelig is voor depressies. Een aantal hits schreef ze na het drinken van flink wat alcohol. En als kind had ze al therapie nadat ze aan zelfmoord dacht. “Sinds ik een moeder ben, heb ik geen leven meer zonder zorgen. Ik moet er zijn voor mijn kind,” zegt Adele. Vier jaar na de bevalling gaat het een stuk beter met haar. Toch twijfelt ze over een broer of zus voor haar Angelo. Ze is namelijk bang dat ook deze kraamtijd overschaduwd zal worden door een depressie.

Niet alleen

Adele is zeker niet de enige met een postnatale depressie. Volgens het Trimbos Instituut krijgt in Nederland ongeveer 13% van de nieuwe moeders ermee te maken. Ook onze eigen columnist Ionica Smeets had te kampen met een postnatale depressie na de geboorte van Tex. In Kek Mama 12, die vanaf dinsdag 8 november in de winkel ligt, vertelt ze erover. 

Bron: Vanity Fair