Ouders van ongeneeslijk zieke Charlie (1) starten mooie actie voor ziekenhuispatiëntjes

30.09.2022 13:10
charlie en ouders

Het leven van Islean en haar man Marc staat in één klap stil als ze horen dat hun jongste zoon Charlie ongeneeslijk ziek is. Om dit verdriet om te zetten in positiviteit en andere ouders een hart onder de riem te steken, nemen ze bij elke ziekenhuiscontrole geluksrompertjes, knuffeldoekjes en mutsjes mee voor zieke kinderen. 

“Wij weten als geen ander hoe het is om in zo’n situatie te zitten, dus we willen de ouders een glimlach bezorgen in een moeilijke periode.”

Jongetje

Wat? Een piemeltje? De geboorte van Charlie krijgt op 30 april 2021 plots een verrassende wending als blijkt dat hij tegen alle verwachtingen in geen meisje, maar een jongen is. “Prima”, vertelt Islean. “We schakelden snel om van zij naar hij, verruilden de roze garderobe voor een blauwe en gingen aan de slag voor een nieuwe naam. Als hij maar gezond is, dat was voor ons het belangrijkste.”

Zeldzame hartafwijking

Helaas blijkt dat niet zo te zijn, want nadat Charlie met het RS virus wordt opgenomen in het ziekenhuis, ontdekken artsen per toeval dat hij een een zeldzame hartafwijking heeft; een enorme schok voor het gezin. Islean: “Inmiddels zijn we vier hartoperaties en een reanimatie verder en vragen we ons steeds af hoe lang we nog van hem mogen genieten. Nog twee dagen, twee maanden of twee jaar? Niemand durft het te zeggen.”

Een extra portie geluk

Om de vele afspraken in het Emma Kinderziekenhuis een positief tintje te geven, is Islean begonnen met een bijzondere actie: elke maand neemt ze geluksrompertjes, mutsjes en knuffeldoekjes mee om aan een ziek kindje te geven. “Gewoon, om deze kinderen en hun ouders een hart onder de riem te steken en een extra portie geluk te wensen. Het leven met een ziek kind is al verdrietig genoeg.”

Wil jij Islean steunen met haar actie? Bij elk verkocht product via hetwinkeltjevoorcharlie.nl doneert zij één exemplaar aan het ziekenhuis. Ook gaat er een deel van de opbrengst naar het Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Hartekind en Kinderziekenhuizen van Oranje.