Achter deze prachtslofjes schuilt een bijzonder verhaal

27.04.2017 08:19
prachtslofjes-bijzonder-verhaal

Deze slofjes van ‘Oma Meijel Breit’ zien er niet alleen mooi uit, er schuilt ook nog een heel bijzonder verhaal achter: bij ieder verkocht paar wordt er namelijk nóg een paar gebreid voor (premature) baby’s in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

“Dit was de droom van mijn moeder”, vertelt Moniek Hanssen uit Heesch.
 

‘In één klap stond mijn leven stil’

19 mei 2013 was voor Moniek de zwaarste dag uit haar leven: op deze dag verloor ze haar beide ouders en dochter Ize (2) bij een verschrikkelijk ongeluk. “In één klap was ik alles kwijt, in één klap stond mijn leven stil en werd alles zwart, gitzwart.” In 2014 werd Moniek opnieuw zwanger en dit heeft haar geholpen om weer positief in het leven te staan. Ze vond de kracht om de droom van haar overleden moeder uit te laten komen: slofjes maken voor (premature) kindjes in een ziekenhuis.
 

Lees ook
Deze jongen maakt teddyberen voor zieke kinderen >

 

Geboortekaartjes

Moniek: “In het project ‘Oma Meijel Breit’, breit een groep oma’s de slofjes naar het ontwerp van mijn moeder. Het samen breien in het breicafé zorgt voor gezellige en sociale momenten. Iedereen kan deze slofjes kopen, en bij ieder verkocht paar slofjes breien we ook een paar dat we afleveren bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Op deze manier werken we nu iets meer dan een half jaar en hebben we ruim 300 slofjes verkocht, en dus ook 300 paar slofjes kunnen schenken aan de baby’tjes.” Sinds kort heeft ze in samenwerking met HipDesign ook nog een lijn geboortekaartjes ontworpen, volledig in de stijl van de slofjes.

Wil je deze slofjes bestellen en ook nog het goede doel steunen? Dat kan hier. Voor de geboortekaartjes word je doorverwezen naar de website van HipDesign.