9 manieren om onder de kerst uit te komen

23.12.2019 11:32
onder kerst uit komen Beeld: Shutterstock

Komen we nu mee, terwijl je praktisch al met je vingers in de rollade staat. Voor wie heeft besloten dat het na dit jaar echt klaar is met de kerststress: 9 manieren om volgend jaar onder de kerst uit te komen.

 1. Boek iets. Anything. Als je er maar voor moet reserveren. En overdrijf de prijs. Tja, die kaarten laat je niet zomaar ongebruikt liggen. En niemand die ze even van je overneemt, natuurlijk. Het is ten slotte Kerstmis.
   
 2. Vertrek. Een rode bikini met witte biezen doet het enig op Curaçao, en niemand die van jou verwacht dat je even komt overvliegen.
   
 3. Skiën is altíjd een goed idee, maar vooral tijdens Kerstmis. Geen uren in de keuken, maar uren op de piste. De kinderen in een skiklasje, en jij alle tijd voor glühwein bovenop de berg. En in plaats van je schoonmoeder, een leuke Oostenrijker in lederhosen om je diner bij door te brengen.
   
 4. Verhuis. Voor de familie uit Leeuwarden is het gewoon echt geen doen om naar Brabant te rijden, dat snapt iedereen. Plus: de huizen zijn er véél goedkoper. Of emigreer! Was dat niet altijd al je droom? Chateaubriand op kerstavond, die je daadwerkelijk in Frankrijk hebt bereid? En de kinderen worden er ontzettend talig van.
   
 5. Gebruik je puber. Prepuber telt ook. Ze worden zó snel groot, die kinderen. Voor hetzelfde geld dineert ‘ie volgend jaar niet meer mee, maar eet hij hazenpeper bij zijn schoonmoeder. Dat je nog één keer als gezin van zijn aanwezigheid wilt genieten met kerst, begrijpt zelfs je kinderloze schoonzus.
   
 6. Ga werken. Met een beetje mazzel krijg je nog dubbel betaald ook.
   
 7. Leg alvast een griepje in de week. Ja, het gaat nog best hoor, ze kennen je: je loopt altijd door. Komt vast goed. En niemand is verbaasd als jij op de middag van 24 december opeens genadeloos instort.
   
 8. Organiseer een Geen Kerst Feest. Echt, je vriendinnen (en met name de single exemplaren) zijn je eeuwig dankbaar. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je dan dáár weer dagen voor in de keuken staat: iedereen neemt dus hapjes mee en alle kerst gerelateerde poespas is verboden. O, de kinderen zet je boven met een nanny. Je buurmeisje is vast ook dolblij dat ze dik betaald onder de kerst uit komt.
   
 9. Veins een dubbele afspraak. Ja, het is echt ontzettend vervelend, maar de familie van de zwager van Man viert kerst altijd reuze uitgebreid. Jullie moeten daar nu écht eens je opwachting maken. Bijzondere band enzo. En is familie niet alles, tijdens de kerstdagen?

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram.