7x Kerstfilms voor single moeders

03.12.2016 17:31
Beeld: Getty Beeld: Getty

Zijn de kinderen een dag naar hun vader en ben je alleen met Kerst? Kruip dan lekker op de bank met een deken en deze kerstfilms. Wijntje of warme chocolademelk erbij en niets meer aan doen.

1. Bridget Jones’s Diary

Zo herkenbaar deze klassieker met Renee Zellweger in de hoofdrol. Ze zet zichzelf voor schut op de kerstborrel van het werk en nou ja, eigenlijk overal wel. Genoeg mannelijk schoon heeft de komedie ook te bieden. Bridget moet namelijk kiezen tussen Hugh Grant en Colin Firth, in foute kersttrui.

 

2. Love Actually

Wil je helemaal opgaan in een romantische komedie? Dan is Love Actually ook zo’n tijdloze kerstfilm. De klassieker volgt acht Londenaren in de weken voor kerstmis. Het is meer dan alleen zwijmelen bij koppels. Eén verhaallijn volgt de relatie van vader en zoon en een andere laat zien hoe een nieuwe prime minister (alweer Hugh Grant) went aan zijn werkplek en nieuw personeel.

 

3. How to Be Single

How to be Single is nog zo’n hilarische en herkenbare film. In deze komedie leren singles uit New York hoe je op de juiste manier vrijgezel kunt zijn. Onenightstands in de city that never sleeps en hilarische dates komen aan bod, maar de film geeft vooral een mooie boodschap mee aan single vrouwen. Over een workaholic met kinderwens, een mannenverslindster en online daten.

 

4. The Family Stone

Meredith (Sarah Jessica Parker) ontmoet tijdens het kerstdiner voor het eerst haar schoonfamilie. Spannend. Het wordt niet bepaald een geslaagde kerst bij de familie van haar verloofde Everett. Haar schoonmoeder is een loeder en eigenlijk kan ze het met de hele familie niet vinden. Het is zelfs zo erg dat ze er na kerst alles aan doen om het huwelijk tegen te houden.

 

5. A Princess for Christmas

Noodgedwongen moet Jules zorgen voor haar nicht Maddie en neef Milo. Het is een grote chaos, maar wel gezellig. Vlak voor kerst krijgt ze een uitnodiging om de feestdagen te vieren met een verloren familielid in Europa. In een kasteel. En dan blijkt daar ook nog eens een super knappe prins te wonen. Een kerst om nooit te vergeten, voor zowel de kinderen als Jules zelf.

 

6. Joyeux Noël

Geen zin in al dat romantische gedoe? Deze kerstfilm speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1914. Duitsers, Schotten en Fransen vechten op het slagveld, totdat ze besluiten tot een wapenstilstand tijdens Kerstmis. De soldaten weten alles aan de kant te zetten en spenderen de feestdagen in vrede. Mooie film en gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

 

7. The Holiday

Amanda (Cameron Diaz) en Iris (Kate Winslet) hebben het best goed bekeken. Ze ontvluchten de Decemberstress en hun pech met mannen door tijdens Kerstmis van huis te ruilen. Nieuwe omgeving, nieuw begin. Uiteraard komen beide dames net nu de man van hun dromen tegen, waarvan één gespeeld door Jude Law.

 

Decemberstress? Bekijk ons hilarische filmpje of profiteer van onze geweldige abonnee-aanbieding: