Beeld: Getty
Beeld: Getty

Zijn de kinderen een dag naar hun vader en ben je alleen met Kerst? Kruip dan lekker op de bank met een deken en deze kerstfilms. Wijntje of warme chocolademelk erbij en niets meer aan doen.

1. Bridget Jones's Diary

Zo herkenbaar deze klassieker met Renee Zellweger in de hoofdrol. Ze zet zichzelf voor schut op de kerstborrel van het werk en nou ja, eigenlijk overal wel. Genoeg mannelijk schoon heeft de komedie ook te bieden. Bridget moet namelijk kiezen tussen Hugh Grant en Colin Firth, in foute kersttrui.

 

2. Love Actually

Wil je helemaal opgaan in een romantische komedie? Dan is Love Actually ook zo'n tijdloze kerstfilm. De klassieker volgt acht Londenaren in de weken voor kerstmis. Het is meer dan alleen zwijmelen bij koppels. Eén verhaallijn volgt de relatie van vader en zoon en een andere laat zien hoe een nieuwe prime minister (alweer Hugh Grant) went aan zijn werkplek en nieuw personeel.

 

3. How to Be Single

How to be Single is nog zo'n hilarische en herkenbare film. In deze komedie leren singles uit New York hoe je op de juiste manier vrijgezel kunt zijn. Onenightstands in de city that never sleeps en hilarische dates komen aan bod, maar de film geeft vooral een mooie boodschap mee aan single vrouwen. Over een workaholic met kinderwens, een mannenverslindster en online daten.

 

4. The Family Stone

Meredith (Sarah Jessica Parker) ontmoet tijdens het kerstdiner voor het eerst haar schoonfamilie. Spannend. Het wordt niet bepaald een geslaagde kerst bij de familie van haar verloofde Everett. Haar schoonmoeder is een loeder en eigenlijk kan ze het met de hele familie niet vinden. Het is zelfs zo erg dat ze er na kerst alles aan doen om het huwelijk tegen te houden.

 

5. A Princess for Christmas

Noodgedwongen moet Jules zorgen voor haar nicht Maddie en neef Milo. Het is een grote chaos, maar wel gezellig. Vlak voor kerst krijgt ze een uitnodiging om de feestdagen te vieren met een verloren familielid in Europa. In een kasteel. En dan blijkt daar ook nog eens een super knappe prins te wonen. Een kerst om nooit te vergeten, voor zowel de kinderen als Jules zelf.

 

6. Joyeux Noël

Geen zin in al dat romantische gedoe? Deze kerstfilm speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1914. Duitsers, Schotten en Fransen vechten op het slagveld, totdat ze besluiten tot een wapenstilstand tijdens Kerstmis. De soldaten weten alles aan de kant te zetten en spenderen de feestdagen in vrede. Mooie film en gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

 

7. The Holiday

Amanda (Cameron Diaz) en Iris (Kate Winslet) hebben het best goed bekeken. Ze ontvluchten de Decemberstress en hun pech met mannen door tijdens Kerstmis van huis te ruilen. Nieuwe omgeving, nieuw begin. Uiteraard komen beide dames net nu de man van hun dromen tegen, waarvan één gespeeld door Jude Law.

 

Decemberstress? Bekijk ons hilarische filmpje of profiteer van onze geweldige abonnee-aanbieding:

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >