Is de sfeer in je huis ver te zoeken, dan doet een lamp wonderen. Bekijk dit lijstje en je weet zeker dat je er gezellig bij zit deze donkere dagen.

Mama, mag er een lichtje aan?

Tuurlijk schat. Omdat er een LED-lampje in deze appel zit wordt de lamp nooit heet en kan hij veilig gebruikt worden. Ook verkrijgbaar in een wolkje, ster, spook, melkfles, koekje of ijslolly.

 

Geen gehannes

Nooit meer gepiel met schroeven en haken, gewoon hup, op de grond ermee, stekker in het stopcontact en klaar ben je. De vloerlamp is te koop in de kleuren zwart en groen - net wat je wilt.

 

Net zo sfeervol

Als je geen ruimte hebt voor een openhaard in huis, dan zet je er gewoon een op tafel: tien keer zo makkelijk, net zo sfeervol. Ben je het ding zat? Dan leg je 'm op zolder of je zet 'm in de tuin. Wel even oppassen dat je kind er niet bij kan. 

 

Je eigen abc'tje

Een lieve boodschap of de naam van je kind: met deze letterbox kun je alle kanten op. Leuk in de kinderkamer, maar ook gezellig in de woonkamer.

 

Het hele jaar te gebruiken

Een beetje kerstig, maar niet te. Zo kan dit snoer (ook verkrijgbaar in zilver) net zo goed de rest van het jaar gebruikt worden. Draai 'm om een mooie vaas, hang om een spiegel en je creëert gelijk een lekker sfeertje in huis.

 

Jij bent zeker van de melkboer?

Wat je zoal met melkflessen kunt doen? Je ziet het: een prachtlamp in elkaar zetten. Je kunt natuurlijk alle flessen van de melkboer verzamelen en zelf aan het knutselen gaan, maar wij zeggen: bespaar je de moeite.

 

Alsof je in China bent

Of je dit Chinese lichtsnoer nu op het balkon, boven de eettafel of in de kinderkamer hangt, het staat altijd vrolijk. Ideaal tijdens een tuinfeest en in de winter voor een verjaardag.

 

De website van het grootste en meest veelzijdige woonmerk van Nederland - vtwonen.nl - is een unieke one stop shop voor woonproducten, inspiratie en praktische informatie. Tot en met 8 november shop je hier heel veel verlichting (o.a. alle bovenstaande items) met 20% korting. Wees er snel bij, want op = op!

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >