zwijmelfilms-kijken

Wegzwijmelen bij een mierzoete, foute film: op Valentijnsdag mag het. Daarom hebben wij er een paar voor je op een rij gezet.

Kaasplankje op tafel, en klaar ben je. 
 

1. Letters to Juliet (2010)Romantiek eerste klas. Sophie gaat met haar verloofde Victor op ‘voorhuwelijksreis’ naar Verona in Italië. Ze kijkt enorm uit naar de vakantie, maar de trip loopt anders dan gepland.
 

2. No Strings Attached (2011)Een hilarische komedie die een moderne blik werpt op wat er gebeurt als vrienden in nood het met elkaar doen. Emma is een arts met een druk leven, die een perfecte overeenkomst lijkt te sluiten wanneer ze haar beste vriend Adam een relatie aanbiedt die één belangrijke regel heeft: No Strings Attached
 

3. Love Actually (2003)Het verhaal speelt zich rond kerst af, maar dat maakt de film niet minder leuk om naar te kijken. Plof op de bank en volg het leven van acht verschillende stellen die stoeien met de liefde.
 

4. Dirty Dancing (1987)Zomer 1963: de 17-jarige naïeve Frances ‘Baby’ Houseman is met haar ouders en haar oudere zus op het resort van het hotel Catshill. Baby ontmoet daar de verveelde dansleraar van het hotel, Johnny Castle. Hij brengt Baby ‘dirty dancing’ bij, de Mambo, een sensuele Latijns-Amerikaanse dans. Ze wordt zijn pupil en dan kan de romantiek beginnen. 
 

5. Titanic (1997)De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater staat voor een gearrangeerd huwelijk waar ze weinig trek in heeft. Tijdens de eerste tocht van de Titanic wilt ze zelfmoord plegen, maar ze wordt gered door Jack Dawson en ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze verliefd. Tot het schip een enorme klap maakt.
 

6. Romeo and Juliet (1996)Nog zo'n heerlijke film met Leonardo DiCaprio. Dit wereldberoemde verhaal was al zo’n veertig keer op het witte doek te zien. De film speelt zich af in Los Angeles, in het fictieve Verona Beach. Twee grote families (Montague en Capulet) zijn rivalen in de zakenwereld. De gespannen sfeer tussen hen ontploft wanneer Romeo Montague en Juliet Capulet verliefd worden op elkaar.

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >