6x zwijmelfilms die éigenlijk niet meer kunnen (maar toch heerlijk zijn om naar te kijken)

13.02.2017 12:53
zwijmelfilms-kijken

Wegzwijmelen bij een mierzoete, foute film: op Valentijnsdag mag het. Daarom hebben wij er een paar voor je op een rij gezet.

Kaasplankje op tafel, en klaar ben je. 
 

1. Letters to Juliet (2010)


Romantiek eerste klas. Sophie gaat met haar verloofde Victor op ‘voorhuwelijksreis’ naar Verona in Italië. Ze kijkt enorm uit naar de vakantie, maar de trip loopt anders dan gepland.
 

2. No Strings Attached (2011)


Een hilarische komedie die een moderne blik werpt op wat er gebeurt als vrienden in nood het met elkaar doen. Emma is een arts met een druk leven, die een perfecte overeenkomst lijkt te sluiten wanneer ze haar beste vriend Adam een relatie aanbiedt die één belangrijke regel heeft: No Strings Attached
 

3. Love Actually (2003)


Het verhaal speelt zich rond kerst af, maar dat maakt de film niet minder leuk om naar te kijken. Plof op de bank en volg het leven van acht verschillende stellen die stoeien met de liefde.
 

4. Dirty Dancing (1987)


Zomer 1963: de 17-jarige naïeve Frances ‘Baby’ Houseman is met haar ouders en haar oudere zus op het resort van het hotel Catshill. Baby ontmoet daar de verveelde dansleraar van het hotel, Johnny Castle. Hij brengt Baby ‘dirty dancing’ bij, de Mambo, een sensuele Latijns-Amerikaanse dans. Ze wordt zijn pupil en dan kan de romantiek beginnen. 
 

5. Titanic (1997)


De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater staat voor een gearrangeerd huwelijk waar ze weinig trek in heeft. Tijdens de eerste tocht van de Titanic wilt ze zelfmoord plegen, maar ze wordt gered door Jack Dawson en ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze verliefd. Tot het schip een enorme klap maakt.
 

6. Romeo and Juliet (1996)


Nog zo’n heerlijke film met Leonardo DiCaprio. Dit wereldberoemde verhaal was al zo’n veertig keer op het witte doek te zien. De film speelt zich af in Los Angeles, in het fictieve Verona Beach. Twee grote families (Montague en Capulet) zijn rivalen in de zakenwereld. De gespannen sfeer tussen hen ontploft wanneer Romeo Montague en Juliet Capulet verliefd worden op elkaar.