5x guilty pleasure-kerstliedjes

20.12.2016 11:03
Beeld: Getty Beeld: Getty

Niets zo goed voor de kerstsfeer als Mariah Carey of Wham! op hoog volume uit de speakers knallen. Deze guilty pleasure-kerstliedjes staan hier al weken op repeat.

1. Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Mariah Carey die weer op de radio te horen is met haar kersthit, staat gelijk aan de eerste keer kerstdecoraties spotten in de winkels. Het is het startsein dat de feestdagen eraan komen. Snappen we, want wat een heerlijk nummer is het eigenlijk. Die hoge noten en dat catchy deuntje doen het hem elk jaar weer. 

 

2. Wham! – Last Christmas

Van het refrein met hoog meezinggehalte tot de onmiskenbare klanken van de synthesizer. Wat is dit een geweldig guilty pleasure-nummer. Tijdens kerst hebben we ineens de behoefte om dit keihard mee te blèren – en dan niet alleen onder de douche. En ook gewoon als je niet dronken bent. Lekker, toch?

 

3. Band Aid – Do They Know It's Christmas

Bono, Boy George, David Bowie – wie zat er niet in Band Aid? Deze kersthit werd voor het eerst opgenomen in 1984 om geld in te zamelen voor hongersnood in Ethiopië. Inmiddels zijn er nog drie andere versies verschenen, maar het origineel blijft het fijnst. Inmiddels weten ze overal ter wereld dat het kerst is, want deze kersthit staat standaard op elke playlist.

 

4. Bobby Helms – Jingle Bell Rock

Met de kerstbelletjes en het kerstkoor op de achtergrond is dit ook een guilty pleasure. Maar het is vooral een nummer waardoor je samen met de kinderen door heel de kamer wil dansen. Gewoon doen, joh. Laten we eerlijk zijn, die gitaar klinkt best goed. 

 

5. Jackson 5 – Santa Claus Is Comin' To Town

Als je bij het vorige nummer stond te swingen, dan is het nu tijd om echt los te gaan. Laat het maar aan de Jackson 5 over om een kersthit te maken die zelfs jouw schoonmoeder aan het bewegen krijgt. Uiteraard is deze versie een cover, die nog veel vaker ingezongen zou worden. Zo heeft kerstkoningin Mariah Carey het ook op genomen, net zoals Bruce Springsteen en zelfs Justin Bieber.

Decemberstress? Bekijk ons hilarische filmpje of profiteer van onze geweldige abonnee-aanbieding: