Beeld: Getty
Beeld: Getty

Niets zo goed voor de kerstsfeer als Mariah Carey of Wham! op hoog volume uit de speakers knallen. Deze guilty pleasure-kerstliedjes staan hier al weken op repeat.

1. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

Mariah Carey die weer op de radio te horen is met haar kersthit, staat gelijk aan de eerste keer kerstdecoraties spotten in de winkels. Het is het startsein dat de feestdagen eraan komen. Snappen we, want wat een heerlijk nummer is het eigenlijk. Die hoge noten en dat catchy deuntje doen het hem elk jaar weer. 

 

2. Wham! - Last Christmas

Van het refrein met hoog meezinggehalte tot de onmiskenbare klanken van de synthesizer. Wat is dit een geweldig guilty pleasure-nummer. Tijdens kerst hebben we ineens de behoefte om dit keihard mee te blèren - en dan niet alleen onder de douche. En ook gewoon als je niet dronken bent. Lekker, toch?

 

3. Band Aid - Do They Know It's Christmas

Bono, Boy George, David Bowie - wie zat er niet in Band Aid? Deze kersthit werd voor het eerst opgenomen in 1984 om geld in te zamelen voor hongersnood in Ethiopië. Inmiddels zijn er nog drie andere versies verschenen, maar het origineel blijft het fijnst. Inmiddels weten ze overal ter wereld dat het kerst is, want deze kersthit staat standaard op elke playlist.

 

4. Bobby Helms - Jingle Bell Rock

Met de kerstbelletjes en het kerstkoor op de achtergrond is dit ook een guilty pleasure. Maar het is vooral een nummer waardoor je samen met de kinderen door heel de kamer wil dansen. Gewoon doen, joh. Laten we eerlijk zijn, die gitaar klinkt best goed. 

 

5. Jackson 5 - Santa Claus Is Comin' To Town

Als je bij het vorige nummer stond te swingen, dan is het nu tijd om echt los te gaan. Laat het maar aan de Jackson 5 over om een kersthit te maken die zelfs jouw schoonmoeder aan het bewegen krijgt. Uiteraard is deze versie een cover, die nog veel vaker ingezongen zou worden. Zo heeft kerstkoningin Mariah Carey het ook op genomen, net zoals Bruce Springsteen en zelfs Justin Bieber.

Decemberstress? Bekijk ons hilarische filmpje of profiteer van onze geweldige abonnee-aanbieding:

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >