In samenwerking met Kek Mama

5 tips voor het opfrissen van je keuken

03.07.2017 06:36
tips-opfrissen-keuken

Je hoeft je keuken echt niet compleet te slopen als je toe bent aan iets nieuws, want met een paar kleine aanpassingen kom je al heel ver. Bekijk deze tips maar eens.

1. Keukenkastjes verven

De meest simpele manier om je keuken een opfrisser te geven. Het enige wat je hoeft te doen is de kastjes loshalen, de boel ontvetten, schuren en je kunt aan de slag. Ben je niet zo van het verven? Je hebt ook plakfolie in -tig verschillende kleuren en prints. Opplakken is een priegelwerkje, maar dan heb je ook wat.

 

2. Tegels vervangen

Vind je het niet erg dat je keuken even overhoop ligt, dan is het vervangen van tegeltjes een leuke optie. Bik je oude tegels weg, laat de muur opnieuw stuken, geef ‘m eventueel een kleur en bevestig bijvoorbeeld een spatplaat (glas of rvs) aan de muur: geeft gelijk een hele andere sfeer en is nog handig ook. Ook grappig: krijtbordverf tegen de muur. Jij kan er je boodschappen op kwijt en je kind kan erop tekenen.

 

3. Decoreer je planken

Stijl je planken alsof het boekenplanken zijn en wissel keukenspul af met bloemen, planten, boeken of andere objecten. Ben je erop uitgekeken? Verander dan de indeling eens. Zo krijg je direct een ander tintje.

 

4. Als een collage

Door al die potten, pannen, pollepels en ander gerei lijkt de keuken al snel een rommel. Wat je dan moet doen: bekijk de ruimte alsof het een collage is. Zoek (net als bij een fotocollage) naar overeenkomsten in de verschillende items, kleur en materiaal. Zo creëer je meer rust en lijkt alles minder chaotisch.

 

5. Daglicht

Voldoende licht en frisse lucht in huis is heel belangrijk, zeker in een ruimte als de keuken. Dit is de plek om gezellig samen te koken, eten en na te tafelen. Met de daglicht producten van VELUX Nederland maak je van je keuken een echte woonkeuken, waar je gezellig samen komt. Laat je inspireren en bekijk een aantal voorbeelden voor verschillende ruimtes.