Beeld: Getty
Beeld: Getty

Vlekken in het gloednieuwe shirt van je kind, een deur vol stickers of plakkerige kinderhanden op het raam: sommige vlekken krijg je er niet uit met een simpel doekje. In dat geval is schoonmaakazijn je beste vriend.

Want man, wat is dat spul handig. Wat heet: je kunt er niet alleen vlekken mee verwijderen, ook neutraliseert schoonmaakazijn vervelende luchtjes en zorgt het spul voor een brandschoon huis.

 

Zweetvlekken

Heeft je kind gele zweetvlekken in z’n gloednieuwe shirt? Kun je er gewoon uitkrijgen. Kwestie van heet water met azijn in een emmer doen en de kleding een nachtje laten weken. Gooi daarna nog even in de wasmachine en je ziet er niks meer van. Of als je meer haast hebt: spuit vlekken in met wat azijn (in een plantenspuit) en doe de hele handel meteen in de wasmachine.

 

Kalkaanslag

Kalkvlekken in de douche, gootsteen verwijder je makkelijk met schoonmaakazijn. Doe een scheutje op een sponsje, even boenen en klaar is kees. Je kunt er trouwens ook loeiveel apparaten mee schoonmaken, zoals de wasmachine en vaatwasser, maar ook je koffiezetapparaat en waterkoker. Let er wel even op dat je voor die laatste twee schoonmaakazijn zonder parfum gebruikt én nog een paar keer naspoelt met warm water.

 

Wassen

Als je vergeten bent om schone kleding uit je wasmachine te halen, draai je gewoon een nieuw wasje met een scheutje schoonmaakazijn. Het spul gaat namelijk nare geurtjes tegen, dus ook die muffe lucht die dan aan je kleding hangt. Schoonmaakazijn is trouwens ook een prima vervanger voor wasverzachter. Azijn lost kalk op (ook die in je kleding) en dat zorgt er weer voor dat je lievelingstrui lekker zacht wordt.

 

Stickerresten

Heeft je kind je hele deur volgeplakt met stickers waarvan de helft blijft zitten als je ze eraf haalt, dan doet schoonmaakazijn wonderen. Wrijf wat van het spul over het stickerrestant, laat het even inwerken, spoel af met water en schraap de restjes voorzichtig weg.

 

Schone ramen

Zien je ramen er wat smoezelig uit nu de zon er weer vaker opstaat? Je raadt het al: schoonmaakazijn helpt. Doe een scheut in een emmer met lauwwarm water en je kunt aan de slag. Eventuele strepen wrijf je makkelijk weg met een oude krant.

 

Hartstikke handig om in huis te hebben dus, dat schoonmaakazijn. Wist je trouwens dat Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn een natuurlijke oorsprong heeft en biologisch afbreekbaar is? Zelfs de verpakking is gemaakt van gerecycled PET-materiaal. Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn is verkrijgbaar in diverse geuren, zoals lavendel, citroen, eucalyptus, dennen, oceaan en bloemen. En met een verkoopprijs vanaf € 0,49 kost het je bijna niks.

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >