In samenwerking met Kek Mama

5 handige tips met schoonmaakazijn

22.05.2017 07:00
Beeld: Getty Beeld: Getty

Vlekken in het gloednieuwe shirt van je kind, een deur vol stickers of plakkerige kinderhanden op het raam: sommige vlekken krijg je er niet uit met een simpel doekje. In dat geval is schoonmaakazijn je beste vriend.

Want man, wat is dat spul handig. Wat heet: je kunt er niet alleen vlekken mee verwijderen, ook neutraliseert schoonmaakazijn vervelende luchtjes en zorgt het spul voor een brandschoon huis.

 

Zweetvlekken

Heeft je kind gele zweetvlekken in z’n gloednieuwe shirt? Kun je er gewoon uitkrijgen. Kwestie van heet water met azijn in een emmer doen en de kleding een nachtje laten weken. Gooi daarna nog even in de wasmachine en je ziet er niks meer van. Of als je meer haast hebt: spuit vlekken in met wat azijn (in een plantenspuit) en doe de hele handel meteen in de wasmachine.

 

Kalkaanslag

Kalkvlekken in de douche, gootsteen verwijder je makkelijk met schoonmaakazijn. Doe een scheutje op een sponsje, even boenen en klaar is kees. Je kunt er trouwens ook loeiveel apparaten mee schoonmaken, zoals de wasmachine en vaatwasser, maar ook je koffiezetapparaat en waterkoker. Let er wel even op dat je voor die laatste twee schoonmaakazijn zonder parfum gebruikt én nog een paar keer naspoelt met warm water.

 

Wassen

Als je vergeten bent om schone kleding uit je wasmachine te halen, draai je gewoon een nieuw wasje met een scheutje schoonmaakazijn. Het spul gaat namelijk nare geurtjes tegen, dus ook die muffe lucht die dan aan je kleding hangt. Schoonmaakazijn is trouwens ook een prima vervanger voor wasverzachter. Azijn lost kalk op (ook die in je kleding) en dat zorgt er weer voor dat je lievelingstrui lekker zacht wordt.

 

Stickerresten

Heeft je kind je hele deur volgeplakt met stickers waarvan de helft blijft zitten als je ze eraf haalt, dan doet schoonmaakazijn wonderen. Wrijf wat van het spul over het stickerrestant, laat het even inwerken, spoel af met water en schraap de restjes voorzichtig weg.

 

Schone ramen

Zien je ramen er wat smoezelig uit nu de zon er weer vaker opstaat? Je raadt het al: schoonmaakazijn helpt. Doe een scheut in een emmer met lauwwarm water en je kunt aan de slag. Eventuele strepen wrijf je makkelijk weg met een oude krant.

 

Hartstikke handig om in huis te hebben dus, dat schoonmaakazijn. Wist je trouwens dat Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn een natuurlijke oorsprong heeft en biologisch afbreekbaar is? Zelfs de verpakking is gemaakt van gerecycled PET-materiaal. Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn is verkrijgbaar in diverse geuren, zoals lavendel, citroen, eucalyptus, dennen, oceaan en bloemen. En met een verkoopprijs vanaf € 0,49 kost het je bijna niks.