16 redenen waarom je naar Ierland wilt met kinderen

07.06.2019 23:04
ierland-met-kinderen

Ierland, daar regent het toch altijd? Oké: het weer is grillig, maar welk kind maakt zich daar druk om? Ierland is hét perfecte land om te bezoeken met kinderen, en wel hierom.

 1. Je rijdt er dagenlang slingerende routes langs de grillige kusten van de Wild Atlantic Way.
 2. Na elke bocht doemt wel een kasteel op in de sfeer van ‘Game of Thrones’. Liefhebber van geschiedenis? Dan haal je hier je hart op. Bovendien barst het er van de interactieve kindermusea.
 3. Of je toert over de Ring of Kerry, een prachtige route van Cork naar Killarney. In Killarney National Park kun je wandelen, maar ook fietsen huren. Of een bootje. Vergeet Ross Castle niet te bezoeken.
 4. Overigens niet voordat je in Cork Pretpark Funderland hebt bezocht, én dierentuin Fota Wildlife Park.
 5. Zelfs in de steden voel je je veilig, en waan je je een beetje terug in de tijd. Het ligt het meest voor de hand je vakantie te beginnen in Dublin. Waar je je portemonnee gewoon op tafel kunt laten liggen, terwijl je gaat plassen in het café (don’t try this at home, maar bij ons pakte het per ongeluk goed uit).
 6. Vliegen op het kleinere, meer gemoedelijke studentenstadje Galway (gezellig!) is ook een optie. Of op Cork. Belfast. Je kunt er zelfs per boot (avontuur!) heen. Dó try this at home.
 7. Het échte Ierland ligt buiten de steden. Wat roept om een roadtrip per auto. Of per fiets. Of motor. Maar: kinderen bij je. Per auto, dus.
 8. Je combineert het zó met Noord-Ierland. Je weet wel. U2. ‘The Belfast Child’ en de roman ‘Paddy Clarke, Ha Ha Ha’. Just sayin’.
 9. Omdat je in zes uur van Noord naar Zuid rijdt. Oké, zonder pauze, maar te overzien. En het is gigantisch groen, en prachtig, wat de rit de moeite waard maakt. Denk: kliffen. Heuvels. Laaggebergten. Meren. Muziek. Klavertjes vier.
 10. Omdat je Waterwille wilt bezoeken, tussen Lough Currane en een breed zandstrand.
 11. Tussen Caherdaniel en Sneem leidt een smal steil weggetje omhoog naar de keltische vesting Staigue Fort. Maak ook een tocht over de spectaculaire Ring of Beara of maak een kanotocht over Kenmare Bay. Spot zeehonden. Het is nu al de beste vakantie ever.
 12. In Kilrush kun je dolfijnen spotten. En kajakken op zee. Ook je kinderen, ja: wetsuits zijn beschikbaar.
 13. Omdat je in Connemara nog het echte Keltische Ierland ervaart.
 14. En je kunt er talloze vakantiehuizen huren (ook van Nederlanders), maar ook heel goed aan ‘glamping’ doen. Of wildkamperen, maar dat kan wat avontuurlijk zijn met kinderen.
 15.  Omdat je Dorsey Island kunt bezoeken per kabelbaan over het water.
 16. O, en voor de Star Wars-fans: Unesco Werelderfgoedplaats De Skellig-eilanden vormde het decor voor de laatste scènes van de film ‘The Force Awakens’. Een tikkie ruig en niet geschikt voor heel kleine kinderen en mensen met hoogtevrees. Maar: bespeuren we hier nu een vakantiedagje me-time?
   

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >