11 manieren om de kerstinkopen te overleven

19.12.2019 09:47
kerstinkopen overleven Beeld: Shutterstock

Hartstikke gezellig natuurlijk, al die voorpret op het kerstdiner. Maar wat haalde je in vredesnaam in je hoofd toen je besloot de boodschappen op de vrijdag voor kerst te doen?! Komt goed: hier zijn 11 supermarktsurvivaltips die echt werken.

 1. Doe het gewoon niet. Blijf in bed. Kijk Netflix. Laat de boodschappen bezorgen. Te laat? Maak dan álsjeblieft alvast een bezorgmoment aan voor volgend jaar.
   
 2. Regel een oppas. Met een driftige peuter en een oververmoeid kind na het schoolkerstdiner op zoek naar de biologische, glutenvrije en lactosearme mangochutney is een nachtmerrie van ongekende omvang.
   
 3. Vriendinnen heb je om een reden. Gebruik ze. Delegeer. Buurvrouw pakt de visboer, jij de slager. Zij naar de voordeelsuper, jij – vooruit, je bent de beroerdste niet – naar de delicatessenzaak.
   
 4. Beter: koop haar puberdochter om voor jullie beiden. Of je eigen kind. Negen jaar is best oud genoeg voor een speurtocht naar cranberries, toch?
   
 5. Parkeer om vijf voor negen ’s ochtends bij de slijter. Iemand moet de wijn zeker stellen: nú kan het nog.
   
 6. Waarom kan man het eigenlijk niet doen? Alsof jij het niet hysterisch druk genoeg hebt. Typ je boodschappenlijst. Over je handschrift mag geen misvatting bestaan.
   
 7. Noteer appelcompote én verse appels (vergeet het kaneelstokje, dat ligt vast nog ergens achterin een keukenkastje). Een van de twee moet hem lukken.
   
 8. Heb je nou echt haricots verts op je lijstje genoteerd? Wat dácht je?! Zijn die ooit níet uitverkocht? Ach, niemand proeft het verschil met sperziebonen.
   
 9. Plug je koptelefoon in en sluit je af voor de massa. Nog één keer Rudolph the Red Nosed Reindeer uit de supermarktspeakers terwijl je met je hoofd achterin het koelvak graait naar een verdwaalde ossenhaas, en je begaat iets vreselijks.
   
 10. Koop diepvriespizza en aardbeienijs voor de drie dagen vóór kerst. Het enige wat niet in bulkhoeveelheden raakt uitverkocht en wat je verzekert van een berg dankbare knuffels thuis.
   
 11. Noteer in die nu nog onwaarschijnlijk lege, nieuwe agenda: Kerstmis. 2020. Uit. Eten.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram.