Beeld: 123RF
Beeld: 123RF

Komen we nu mee, terwijl je praktisch al met je vingers in de rollade staat. Voor wie heeft besloten dat het na dit jaar echt klaar is met de kerststress: 10 manieren om volgend jaar onder de kerst uit te komen.

 1. Boek iets. Anything. Als je er maar voor moet reserveren. En overdrijf de prijs. Tja, die kaarten laat je niet zomaar ongebruikt liggen. En niemand die ze even van je overneemt, natuurlijk. Het is ten slotte Kerstmis.
   
 2. Vertrek. Een rode bikini met witte biezen doet het enig op Curaçao, en niemand die van jou verwacht dat je even komt overvliegen.
   
 3. Skiën is altíjd een goed idee, maar vooral tijdens Kerstmis. Geen uren in de keuken, maar uren op de piste. De kinderen in een skiklasje, en jij alle tijd voor glühwein bovenop de berg. En in plaats van je schoonmoeder, een leuke Oostenrijker in lederhosen om je diner bij door te brengen.
   
 4. Verhuis. Voor de familie uit Leeuwarden is het gewoon echt geen doen om naar Brabant te rijden, dat snapt iedereen. Plus: de huizen zijn er véél goedkoper.
   
 5. Emigreer! Was dat niet altijd al je droom? Chateaubriand op kerstavond, die je daadwerkelijk in Frankrijk hebt bereid? En de kinderen worden er ontzettend talig van.
   
 6. Gebruik je puber. Prepuber telt ook. Ze worden zó snel groot, die kinderen. Voor hetzelfde geld dineert ‘ie volgend jaar niet meer mee, maar eet hij hazenpeper bij zijn schoonmoeder. Dat je nog één keer als gezin van zijn aanwezigheid wilt genieten met kerst, begrijpt zelfs je kinderloze schoonzus.
   
 7. Ga werken. Met een beetje mazzel krijg je nog dubbel betaald ook.
   
 8. Leg alvast een griepje in de week. Ja, het gaat nog best hoor, ze kennen je: je loopt altijd door. Komt vast goed. En niemand is verbaasd als jij op de middag van 24 december opeens genadeloos instort.
   
 9. Organiseer een Geen Kerst Feest. Echt, je vriendinnen (en met name de single exemplaren) zijn je eeuwig dankbaar. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je dan dáár weer dagen voor in de keuken staat: iedereen neemt dus hapjes mee en alle kerst gerelateerde poespas is verboden. O, de kinderen zet je boven met een nanny. Je buurmeisje is vast ook dolblij dat ze dik betaald onder de kerst uit komt.
   
 10. Veins een dubbele afspraak. Ja, het is echt ontzettend vervelend, maar de familie van de zwager van Man viert kerst altijd reuze uitgebreid. Jullie moeten daar nu écht eens je opwachting maken. Bijzondere band enzo. En is familie niet alles, tijdens de kerstdagen?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >