10 Goede voornemens van een single moeder

29.12.2017 19:11
Beeld: 123RF Beeld: 123RF

Komend jaar doet single moeder Jorinde het helemaal anders. Qua opvoeding, wijn, mannen – álles. 10 Goede voornemens.

 1. Niet schreeuwen tegen de kinderen. Ze negeren me ook wel als ik rustig praat.
   
 2. En consequent zijn. Hoef ik vast ook minder te schreeuwen.
   
 3. Doordeweeks geen wijn drinken. Behalve tijdens de nieuwjaarsborrel dan, maar die telt niet mee. O, en tijdens de après-ski, want we zitten wel in de sneeuw, maar dat telt ook niet. Of tijdens een date op de avond dat mijn kinderen naar hun vader zijn.
   
 4. Niet. Daten. Dus. Daar ga ik alleen maar wijn van drinken.
   
 5. Meer tijd voor mezelf nemen. Door niet te da…- afijn, geen kostbare tijd in volwassen mannen te stoppen. En gewoon te genieten van de avonden dat de kinderen bij hun vader zijn. In joggingbroek op de bank, met een zak chips in mijn armen en de hond met haar kop in mijn schoot.
   
 6. Fuck it leren denken. En fuck it: zéggen. Wanneer de juf te kritisch is. Anderen oordelen over dingen waar ze geen idee van hebben. De kinderen het vertikken gel in hun haren te smeren, en we twee dagen achter elkaar pizza eten. Of wanneer de weegschaal twee kilo teveel aangeeft, want ik ga dit jaar dus mooi niet lijnen.
   
 7. Sporten. In het kader van de me-time én niet hoeven lijnen. En een fris en vrolijk hoofd.
   
 8. Voor twaalven naar bed. Wat best een uitdaging is als ik om vijf voor twaalf eindelijk even achterover zit na het koken, opruimen, huiswerk overhoren, kinderen in bed leggen, broodtrommels voor de volgende dag klaarmaken, mail beantwoorden, kinderen in bed terugleggen en nog wat werk afronden – maar voor iedereen wel een stuk gezelliger, kortlontje-wise.
   
 9. Mild zijn voor mezelf. Dat huis mag ook een keertje níet aan kant, dat werk mag soms best een dagje op een lager pitje, de kinderen zijn zonder elke dag een gezamenlijk spelletje heus ook gelukkig, en niet al deze voornemens hoef ik waar te maken.
   
 10. Want weet je: fuck it, al die goede voornemens. Heb ik er tenminste één alvast behaald.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >