Je zou maar net je jaarcontract hebben ondertekend bij je nieuwe werk en erachter komen dat je zwanger bent. Het overkwam Sandra en de blije verrassing werd haar niet in dank afgenomen.
Zo vertelt ze in een interview met LINDA.nl.
Sandra: “De dag nadat ik een positieve zwangerschapstest kreeg, belde ik het bedrijf om het te vertellen. Dat ik net een contract had getekend, maar ook zwanger was. Ze zeiden alleen: ‘Wat erg voor je.’ Natuurlijk was het geen goede timing, maar felicitaties kreeg ik niet. Dat vond ik vreselijk.”
Niemand op kantoor gelooft dat ze nog niet wist dat ze zwanger was. Daarom werkt ze de hele zwangerschap kei- en keihard om zich te bewijzen.
‘You fucked up’
Na de geboorte van haar zoontje, wil haar leidinggevende direct op kraambezoek komen. Ook al ligt Sandra nog in de kreukels en staat er hoofd er nog niet naar. Weigeren durft ze niet.
Keuvelen over spuitluiers, blauwe muisjes en een roze wolk is er dan niet bij. “Ze zei: ‘Ik wil over werk praten. You fucked up.’” De burn-out waar haar leidinggevende mee kampt, zou ze min of meer aan Sandra te danken hebben. “Vanaf toen hing er een schaduw over mijn kraamtijd heen. Als ik mijn baby de fles gaf, dacht ik alleen maar aan werk.” Ze vervolgt: “Ik heb mijn werk belangrijker gemaakt dan mijn gezin, en daar baal ik van. De kraamtijd had zo veel mooier kunnen zijn.”
Bron: LINDA.nl
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.