Je zou maar net je jaarcontract hebben ondertekend bij je nieuwe werk en erachter komen dat je zwanger bent. Het overkwam Sandra en de blije verrassing werd haar niet in dank afgenomen.
Zo vertelt ze in een interview met LINDA.nl.
Sandra: “De dag nadat ik een positieve zwangerschapstest kreeg, belde ik het bedrijf om het te vertellen. Dat ik net een contract had getekend, maar ook zwanger was. Ze zeiden alleen: ‘Wat erg voor je.’ Natuurlijk was het geen goede timing, maar felicitaties kreeg ik niet. Dat vond ik vreselijk.”
Niemand op kantoor gelooft dat ze nog niet wist dat ze zwanger was. Daarom werkt ze de hele zwangerschap kei- en keihard om zich te bewijzen.
‘You fucked up’
Na de geboorte van haar zoontje, wil haar leidinggevende direct op kraambezoek komen. Ook al ligt Sandra nog in de kreukels en staat er hoofd er nog niet naar. Weigeren durft ze niet.
Keuvelen over spuitluiers, blauwe muisjes en een roze wolk is er dan niet bij. “Ze zei: ‘Ik wil over werk praten. You fucked up.’” De burn-out waar haar leidinggevende mee kampt, zou ze min of meer aan Sandra te danken hebben. “Vanaf toen hing er een schaduw over mijn kraamtijd heen. Als ik mijn baby de fles gaf, dacht ik alleen maar aan werk.” Ze vervolgt: “Ik heb mijn werk belangrijker gemaakt dan mijn gezin, en daar baal ik van. De kraamtijd had zo veel mooier kunnen zijn.”
Bron: LINDA.nl
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.