Zo overleven jullie ‘zwarte zaterdag’ in de auto

05.07.2022 09:53
speelgoedauto_peuter

Kun je er echt niet omheen en moet je de drukste dagen van de zomervakantie vertrekken naar je vakantiebestemming? We hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet, zodat jullie zwarte zaterdag heelhuids doorkomen.

Er is helaas niet één ‘zwarte zaterdag’. Eigenlijk zijn de drukke dagen niet eens altijd zaterdagen. In dit artikel hebben we de drukste dagen per land voor je op een rijtje gezet, zodat je je optimaal op je reis voor kunt bereiden.

Goed, jullie reizen dus op een van de drukste dagen van het jaar. Er zit niets anders op dan er het beste van maken, en dat kan heus wel, het vergt alleen wat meer voorbereiding.

Flinke voorraad

Zorg dat je genoeg eten en drinken in de auto hebt. Het kan zomaar zijn dat je in de file staat en het volgende wegrestaurant nog even op zich laat wachten… Laad die achterbak dus niet alleen vol met koffers en speelgoed, maar gooi er ook een kratje drankjes en snacks in. Tip: scoor een koelbox die je aan kunt sluiten op je auto, zo heb je altijd gekoelde drankjes.

Gaat jullie huisdier ook mee? Zorg dan dat ook je beestje genoeg vocht binnenkrijgt.

Volle batterijen

In de auto is de uitgelezen plek voor wat quality time met je familie. In dit artikel hebben we creatieve tips verzameld om er een feestje van te maken op de achterbank. Maar mochten jullie nou uitgespeeld zijn, is daar altijd nog… de tablet of je telefoon. Zorg dat al je apparaten goed opgeladen zijn en dat je een auto-lader of powerbank bij je hebt om de boel weer op te laden.

Koppeling

Tijdens je vakantie krijgt je auto het anders te verduren dan tijdens een ritje over de Nederlandse snelwegen. Je auto is zwaarder beladen, er hangt wellicht wel een caravan of aanhanger achter en je rijdt misschien wel door bergachtig gebied. Zorg dat je de koppeling checkt, zodat je nooit met een slippende koppeling rijdt. Dat kan namelijk leiden tot rook, oponthoud en wie weet een veel te dure reparatie…

Check de airco

Als je dan toch bezig bent de auto te checken, kijk ook meteen even of de airco naar behoren werkt. Het kan in de file ontzettend heet worden en dan is het wel zo fijn als je airco het goed doet.

In delen

Heb je een lange reis voor de boeg? Het kan slim (en leuk!) zijn om je reis op te delen in twee of drie delen. Kies onderweg toffe plekken uit om te verblijven en doe het lekker rustig aan. Zo zien jullie nog eens wat anders en blijft iedereen lekker relaxed.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden
Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.