Wil je even zien: dít zijn de mooiste (en grappigste) kerstreclames

07.12.2021 13:44

De decembermaand is voor bedrijven hét moment om uit te pakken met de mooiste kerstreclames. Soms vergeet je bijna dat je naar een commercial kijkt. Déze toppers mag je niet missen.  

We zetten de leukste voor je op een rij.

 

Verliefde hamsters

Misschien heb je ‘m al voorbij zien komen: deze zoete reclame van Albert Heijn. Harry de hamster is verliefd op de hamster van de buren. Door weer in wind – en met alle gevaren van de buitenwereld – gaat hij langs. 

 

Denkbeeldig vriendje

Een echte tranentrekker, deze van McDonalds. Een meisje en haar denkbeeldige vriendje Iggy zijn twee handen op één buik. Maar dan komt de puberteit en – je voelt ‘m al aankomen – is Iggy plots wat minder interessant.

 

Kerst voor iedereen

Mooi én belangrijk: Lidl vraagt dit jaar aandacht voor kinderen in armoede. En hoe groot het verschil tussen gezinnen is, maakt deze reclame pijnlijk duidelijk.

 

Verrassende vriendschap

Het lijkt een film, maar het is toch écht een reclame van Amazon Prime. De vriendschap tussen een dierenverzorger en een hyena (ja, echt) tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht.

 

Lees ook
Kerstboom kopen en optuigen met kinderen: zó pak je dat aan >

 

Juf in het zonnetje

In de reclame van supermarkt Plus doet een juf haar best om tijdens de feestdagen zoveel mogelijk mensen te helpen. En dat wordt opgemerkt door een van haar leerlingen. Tijd om haar juf eens in het zonnetje te zetten.

 

Marry eX-mas

Geen tranentrekker, wel grappig: de kerstcommercial van Kruidvat. Lies viert kerst met haar ex en dat zorgt op z’n zachtst gezegd nogal voor wat frustratie.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram