Water met een smaakje kennen we, bruisend water ook. Maar water met een geurtje? Da’s nieuw. Als ouder van schoolgaande kinderen heb je ‘m misschien al voorbij zien komen: de waterfles met geurpod. Zo niet: we praten je bij over deze hype.
Lees verder onder de advertentie
En we geven antwoord op de vraag: is het wel gezond?
Waterfles met geurpod
In veel klaslokalen duikt-ie op: de Air Up, een waterfles met daarop een geurpod. We horen je denken: wat is dát nou weer? Het werkt als volgt. Op het mondstuk van de herbruikbare fles druk je een geurpod die – de naam zegt het al – een bepaald geuraroma afgeeft, zoals kers, citroen of cola. Met andere woorden: je drinkt water, maar proeft watermeloen of perzik. Dat komt doordat onze smaakbeleving niet alleen is gebaseerd op de vijf smaken, waaronder zoet en zout, maar ook op geur. “Als je kauwt of slikt komen vluchtige moleculen vrij uit je eten of drinken”, vertelt Sanne Boesveldt, universitair hoofddocent sensoriek en eetgedrag, tegen Het Parool. Deze moleculen gaan via de achterkant van je keel naar je neus. “Daar hechten ze zich aan geurreceptoren, waardoor je geur waarneemt.”
Zo’n waterfles met geurpod is enorm handig voor kinderen (en volwassenen) die niet zo graag ‘gewoon’ water drinken. De verschillende geuraroma’s uit vruchten, planten en kruiden maken het drankje een stuk spannender. Goed idee, dus. Maar is het ook gezond? Volgens Boesveldt wel. “Er zitten geen suikers in die slecht zijn voor je gezondheid of gebit”, vertelt ze. “Zo’n geurpod geeft vooral meer keuzemogelijkheden, bijvoorbeeld voor mensen die water niet lekker of saai vinden – en dat zijn er best veel – terwijl dat de gezondste optie is.” Goed om te weten: een starterskit van Air Up kost € 34,95 en bevat twee pods. Eén pod (vanaf € 5,95 voor drie stuks) is goed voor vijf liter water. Je ziet ‘m hieronder.
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Wat een gezellige pakjesavond zou moeten worden, liep uit in een familiedrama. Kelly had nooit een goede band met haar schoonzus en zwager, maar toen er kinderen in het spel kwamen, ging het van kwaad tot erger. De boel escaleerde tijdens pakjesavond.
Liefde is een mysterie, maar de sterren hebben stiekem al een paar antwoorden voor ons. Want wist je dat sommige sterrenbeelden zó goed bij elkaar passen dat ze een gouden medaille verdienen?
Laten we eerlijk zijn: alle kinderen hebben hun momenten waarop ze liever luisteren naar het buurmeisje van drie dan naar hun eigen ouders. Maar als je een kind hebt met een bepaald sterrenbeeld, kun je je borst natmaken. Deze zijn pas écht eigenwijs.
Kinderen die in het Engels tot 20 tellen, maar geen bal kunnen vangen of blokken stapelen – het klinkt grappig, maar experts maken zich zorgen. De schermtijd van jonge kinderen schiet omhoog, en dat laat z’n sporen na.
Schoonmoeders: je kunt niet zonder ze, maar soms halen ze ook het bloed onder je nagels vandaan. Zeker als ze, met de beste bedoelingen, over je grenzen heen walsen. Maria kon haar ogen niet geloven toen haar baby na een dagje bij oma met gaatjes in haar oren thuiskwam.
Wat als je ontdekt dat het kindje dat je liefdevol in je armen wiegt genetisch niet van jou is? Dit overkwam twee koppels in Californië, nadat hun IVF-kliniek een gruwelijke fout had gemaakt: ze hadden elkaars embryo’s ingebracht gekregen.