Dit is een fijn alternatief als je kind geen water wil drinken

27.09.2021 14:25
verliefd op de juf van kind verboden terrein Beeld: Getty Images

Het liefst geef je je koter bij dorst een glas water, want: geen zoetstoffen en andere kunstmatige toevoegingen. Maar wat als-ie weigert het te drinken en blijft snakken naar frisdrank?

Probeer water met fruit: een goed alternatief.

 

Lekker praktisch

Je kunt natuurlijk een kan met water vullen en daar wat fruit in knallen, maar je hebt ook speciale waterflessen met een soort ‘zeefje’ erin. Super praktisch en ze zien er nog hip uit ook. Lekkere combinaties? Munt en limoen, citrusvruchten, komkommer en munt, sinaasappel en bosbessen, komkommer en rozenwater of framboos, rozenblaadjes en vanille. Kortom: gooi gewoon lekker van alles bij elkaar.

 

Water met een smaakje

Ook handig: Wicky Water met Fruit. Hier zitten enkel natuurlijke fruitsappen in, en bevat geen zoetstoffen en geen kunstmatige toevoegingen. Je hoeft niet te hannesen met stukjes fruit en het is eigenlijk gewoon water met een smaakje. Verantwoord, maar toch erg lekker dus. Dat vindt ook Kim Ketelaar (moeder van een dochter van 8, een zoontje van 6 en een zoontje van 4): “Als gezin zijn wij erg bewust bezig met gezondheid”, vertelt ze. “Gewoon water drinken mijn kinderen helaas niet, maar dankzij Wicky Water met Fruit heb ik een alternatief gevonden. De eerste keer dat ze het proefden moesten ze wel even wennen, omdat ze de zoete smaak van de Wicky Original gewend waren. Maar ik heb ze op het hart gedrukt dat dit water met een smaakje is en nu zijn ze helemaal om. Ze drinken dagelijks meerdere pakjes en ik hoef er niet meer naar om te kijken.”

‘Niet alleen die zoete drankjes’

Ook Melanie Burgers (moeder van een zoon van 3) is fan: “Voorheen dronk mijn zoontje vooral de Wicky Original, maar toevallig zag ik Wicky Water met Fruit in de aanbieding”, zegt ze. “Na het proberen van meerdere smaken is hij helemaal verkocht. Ik heb hem ook op het hart gedrukt dat het goed is voor hem om niet alleen maar die zoete drankjes te drinken: dat het slecht kan zijn voor zijn gewicht en tanden. Wicky Water is een verantwoord alternatief voor een kinderdrankje als bijvoorbeeld appelsap, waar stiekem erg veel suiker in zit. Daarnaast is de prijs ook aantrekkelijk.”

Van de vrolijke verpakking worden kinderen ongetwijfeld blij: ideaal dus voor in de schooltas. Heeft jouw koter de dorstlesser al geprobeerd? Meer info vind je hier.