Het liefst geef je je koter bij dorst een glas water, want: geen zoetstoffen en andere kunstmatige toevoegingen. Maar wat als-ie weigert het te drinken en blijft snakken naar frisdrank?

Probeer water met fruit: een goed alternatief.

 


Lekker praktisch

Je kunt natuurlijk een kan met water vullen en daar wat fruit in knallen, maar je hebt ook speciale waterflessen met een soort 'zeefje' erin. Super praktisch en ze zien er nog hip uit ook. Lekkere combinaties? Munt en limoen, citrusvruchten, komkommer en munt, sinaasappel en bosbessen, komkommer en rozenwater of framboos, rozenblaadjes en vanille. Kortom: gooi gewoon lekker van alles bij elkaar.

 

Water met een smaakje

Ook handig: Wicky Water met Fruit. Hier zitten enkel natuurlijke fruitsappen in, en bevat geen zoetstoffen en geen kunstmatige toevoegingen. Je hoeft niet te hannesen met stukjes fruit en het is eigenlijk gewoon water met een smaakje. Verantwoord, maar toch erg lekker dus. Dat vindt ook Kim Ketelaar (moeder van een dochter van 8, een zoontje van 6 en een zoontje van 4): "Als gezin zijn wij erg bewust bezig met gezondheid", vertelt ze. "Gewoon water drinken mijn kinderen helaas niet, maar dankzij Wicky Water met Fruit heb ik een alternatief gevonden. De eerste keer dat ze het proefden moesten ze wel even wennen, omdat ze de zoete smaak van de Wicky Original gewend waren. Maar ik heb ze op het hart gedrukt dat dit water met een smaakje is en nu zijn ze helemaal om. Ze drinken dagelijks meerdere pakjes en ik hoef er niet meer naar om te kijken."


'Niet alleen die zoete drankjes'

Ook Melanie Burgers (moeder van een zoon van 3) is fan: "Voorheen dronk mijn zoontje vooral de Wicky Original, maar toevallig zag ik Wicky Water met Fruit in de aanbieding", zegt ze. "Na het proberen van meerdere smaken is hij helemaal verkocht. Ik heb hem ook op het hart gedrukt dat het goed is voor hem om niet alleen maar die zoete drankjes te drinken: dat het slecht kan zijn voor zijn gewicht en tanden. Wicky Water is een verantwoord alternatief voor een kinderdrankje als bijvoorbeeld appelsap, waar stiekem erg veel suiker in zit. Daarnaast is de prijs ook aantrekkelijk."

Van de vrolijke verpakking worden kinderen ongetwijfeld blij: ideaal dus voor in de schooltas. Heeft jouw koter de dorstlesser al geprobeerd? Meer info vind je hier.

11 dingen ouders begrijpen

Nooit meer rustig kunnen zitten, kauwgom in het haar van je kind of snotresten verstopt in huis: er zijn een hoop dingen die je alleen begrijpt als je kinderen hebt. Zoals die in dit lijstje.

Dat je hier het liefst de schaar in zou zetten


Dat dit iets heel gewoons is


En dat ze elkaar ermee slaan, ook


Dat je nu flink in de problemen zit


En dit een goede nachtrust is


Schijnt best gezond te zijn, dat staan


Lees ook
9x het bewijs dat alle kinderen een klein duiveltje in zich hebben >


Je vrije dag


Dat ze zich, ondanks al dat dure speelgoed, vermaken met een lege doos


'Ik zeg het niet nog een keer'


Het had erger kunnen zijn...


Oke, tijd voor een grondige schoonmaak


Bron: Buzzfeed


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meningokokkenziekte
Beeld: Unsplash

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: dat je kind getroffen wordt door meningokokkenziekte. Zo herken je deze gevaarlijke infectieziekte.

Praktisch iedere ouder weet van het bestaan van meningokokkenziekte, maar lang niet iedereen herkent de symptomen, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van farmaceut GSK. En dat is een slechte zaak, want meningokokkenziekte kan hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. De cijfers zijn schokkend: de ziekte kan binnen 24 tot 48 uur dodelijk zijn. En helaas is de infectie niet altijd goed te behandelen in het ziekenhuis.

 

De symptomen herkennen

Wat cijfers uit het onderzoek op een rijtje: 71% van de ondervraagden weet (ongeveer) wat meningokokkenziekte is en hiervan weet het merendeel ook dat dit een ernstige infectieziekte is die hersenvliesontsteking kan veroorzaken. De symptomen die door ouders herkend worden, zijn ‘plotselinge hoge koorts’ (64%) en ‘typische huiduitslag op het lichaam (met kleine rode vlekjes)’ (41%).

 

Lees ook:
KIND: Bezorgde moeder Doortje: 'Als mijn zoon bleek ziet, begint mijn hart te bonzen' >

 

Ook hierop letten

Maar er zijn nog meer kenmerken van deze infectieziekte die minder bekend zijn. Van andere symptomen zoals zware hoofdpijn, overgeven, overgevoeligheid voor licht of geluid, of bij baby’s een uitpuilende fontanel, is minder dan een derde van de ouders op de hoogte. Let ook op sufheid, een stijve nek (vooral als je het hoofdje naar voren buigt) of ‘luierpijn’ bij baby’s: een kind begint dan te huilen als je bij het verschonen de benen optilt.

 

#AllMeningitisMatters

In april was het Wereld Meningitis Dag met het thema #AllMeningitisMatters. Hersenvliesontsteking of meningitis is een ontsteking van de hersenvliezen. De ontsteking kan worden veroorzaakt door infectie met virussen, bacteriën of andere micro-organismen. Meningitis treft wereldwijd meer dan 2,8 miljoen mensen per jaar. In Nederland komt de ziekte gelukkig weinig voor.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >