Wachtlijsten voor zwemlessen: ‘Zwemveiligheid nooit eerder zo beroerd als nu’

03.05.2022 13:52

Door de coronacrisis zijn de zwemlessen zwaar onder druk komen te staan. Volgens de stichting Water- & Zwemveiligheid is het dringend nodig dat deze zomer de zwemveiligheid zo goed mogelijk is geregeld.

De zwemveiligheid heeft er nooit eerder zo beroerd voorgestaan als nu. Door de coronamaatregelen konden veel zwemlessen niet doorgaan, waar je nu de gevolgen van ziet. En de verschillende meningen over de beste manier van zwemles geven en welk diploma het beste zou zijn, heeft de branche onder druk gezet. Dat er iets moet veranderen, is volgens de stichting duidelijk.

Zomer

Nu de zomer er aankomt, is het van belang dat de zwemveiligheid aangepakt wordt. Vanwege het mooie weer de laatste tijd gaan steeds meer gezinnen naar de kust of een meertje om te zwemmen. Veel ouders zijn volgens Water- & Zwemveiligheid niet bewust van het feit dat de zwemveiligheid er nu niet goed voor staat. Maar het water is nu nog koud en de strandbewaking is er nu nog niet, en daar moeten ouders voorzichtig mee zijn. Want als ze dat niet doen, kan het uit de hand lopen.

Voorlichting

Het gevaar zit hem deze zomer in voorzichtigheid, handhaving en alertheid. Want hoewel er hiervoor veel wordt gevraagd van instanties, wordt dit ook gevraagd van ouders. Het is meer dan ooit belangrijk om je eigen kinderen goed in de gaten te houden tijdens het zwemmen. Het is daarom ook nodig dat kinderen zowel op school als door hun ouders voorlichting krijgen over de zwemveiligheid. Dit om te voorkomen dat het uit de hand loopt. Zeker nu de wachtlijsten voor zwemles alleen maar toenemen en er steeds meer kinderen zijn die op latere leeftijd nog geen zwemdiploma hebben.

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >