18 redenen waarom alle moeders superhelden zijn

08.03.2024 12:26
internationale vrouwendag Bron: Unsplash

Vandaag is het Internationale Vrouwendag, de dag waarop we vrouwen over de hele wereld vieren. En laten we eerlijk zijn, als er één groep is die een gouden medaille verdient voor het jongleren van een miljoen verschillende taken tegelijk, zijn het wel de moeders.

Dus laten we op deze Internationale Vrouwendag een moment nemen om alle vrouwen en vooral de moeders te eren.

18 redenen waarom alle moeders superhelden zijn

Want laten we eerlijk zijn, waar zouden we zijn zonder hen?

1. Multitasking masters

Terwijl mannen zich afvragen hoe ze kunnen ademen en tegelijkertijd denken, kunnen vrouwen ondertussen koken, werken, de kinderen helpen met huiswerk en nog steeds tijd vinden om een verdwaalde sok onder de bank vandaan te halen.

2. Expert in time management

Wie kan er vijf minuten in één minuut te proppen? Juist, de vrouw des huizes.

3. Kledingredders

Rode wijn over een witte jurk? Gras vlekken op je knieën? No problem, moeders heeft ze er in no time weer uit.

4. Telepathie

Moeders hebben een verborgen superkracht om te weten wat anderen denken, zelfs voordat die het zelf weten. Alsof ze toegang hebben tot een supergeheime gedachtelezer-app.

5. Fijnste huilplek

Van een gekneusd ego tot een gebroken hart, vrouwen hebben de gave om alles te genezen met een knuffel, een kopje thee en een reep chocolade.

6. Instagram wonders

Ze kunnen een perfecte selfie maken terwijl ze een peuter vasthouden, hun baby voeden en een zak boodschappen dragen. Hoe dan?

7. Carrièretijgers

Moeders kunnen netwerken, onderhandelen en een bedrijf runnen, allemaal terwijl ze hun nagels lakken en een luier verschonen.

8. Toveren met restjes

Het vermogen om met drie ingrediënten en een restje uit de koelkast een gastronomische maaltijd op tafel te toveren is eigenlijk een superkracht.

9. Speurneuzen

Ze kennen de exacte locatie van elk voorwerp in het huis, zelfs als het voor anderen op de meest onlogische plekken lijkt te liggen.

10. Innovatieve oplossingen

Plakband, paperclips en een beetje creativiteit – vrouwen kunnen alles repareren, van gebroken speelgoed tot een lekkende kraan.

11. Liefde voor detail

Nieuwe nagellak? Een vrouw ziet het meteen. En alles in huis, van de servetten op tafel tot de kleur van de gordijnen, wordt met zorg gekozen en gematcht.

12. Eeuwig geduld

Vrouwen hebben een eindeloos geduld, vooral als het gaat om mannen en kinderen.

13. Babyexperts

Of het nu gaat om een echte baby of een grote baby (aka hun partner), vrouwen hebben een natuurlijke aanleg voor het handelen van alle soorten grillen.

14. Luisterend oor

Moeders hebben de gave om te luisteren zonder te oordelen en troost te bieden zonder woorden. Een echte superkracht als je het ons vraagt.

15. Stylist van de mini’s

Ze kunnen een outfit samenstellen die zowel trendy als praktisch is én ze kunnen er tegelijkertijd voor zorgen dat hun mini’s er altijd piekfijn bijlopen. Terwijl mannen zich nog afvragen of hun sokken bij hun broek passen.

16. Queen of DIY

Wie heeft een professionele klusser nodig als je een vrouw hebt die YouTube-tutorials kan bekijken en vervolgens een hele badkamer kan renoveren?

17. Stand-up comedians

Het vermogen om iedereen aan het lachen te maken, zelfs op de slechtste dagen, verdient een staande ovatie.

18. Altijd blijven lachen

Ondanks alle chaos en stress blijven moeders altijd hoopvol en vastberaden om de wereld een beetje mooier te maken, één glimlach tegelijk.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.